BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44
HABER /  GÜNCEL

Akşam Ankara temsilcisini buldu!

Akşam Gazetesi'nde Utku Çakıröz'den boşalan Ankara Temsilciliği görevine kim geldi? İşte ayrıntılar.

Abone ol

Akşam Gazetesi'nde Utku Çakırözen'den boşalan Ankara Temsilciliği görevine Çiğdem Toker getirildi.

Akşam Gazetesi'nde, Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ile anlaşmazlığı nedeniyle görevinden istifa eden ve Cumhuriyet'e geçen eski Ankara Temsilcisi Utku Çakırçözen'in yerine Çiğdem Toker getirildi.

ÇİĞDEM TOKER KİMDİR?

15 ağustos 1965'de Diyarbakır'da doğdu. Denizli Lisesi'ni ve AÜ Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1986'da Anka Ajansı'nda kültür-sanat muhabiri olarak başladı. Bir ara TRT'de seslendirme yaptı. "Günaydın" gazetesi ve "Nokta" dergisinin ardından, 1988'de Anadolu Ajansı'nın açtığı sınavları kazanarak, bu kurumda yüksek yargı ve DGM muhabirliği yaptı. 1990'da haftalık "Ekonomik Panorama" dergisine geçti. 1993'de "Hürriyet" Ankara bürosunda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. Bir süre Habertürk gazetesi Ankara temsilciliğini de yürüten Toker bu görevinden geçen sene istifa etmişti.

İÜ İktisat Fakültesi'nin "En İyi İktisat Muhabiri" (1995), "Sabah" gazetesinin "Muammer Yaşar Bostancı Büyük Ödülü"nü (1997), "Milliyet" gazetesi "Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü"nü (2001) ve TGC'nin "Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü"nü (2005) kazandı. Evli; Bulut, Tan ve Gün'ün annesi.