BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

AKPde kesinleşen 4 aday

Erdoğan illerin milletvekilleri ile görüştü. 4 il için kararını verdi. Bu illerdeki adaylar mevcut belediye başkanları olacak. İşte o iller;

Abone ol İNTERNETHABER


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlarını belirlemek için illerin milletvekilleri ile gruplar halinde görüşmeler yapıyor.

Alfabetik sırayla vekilleri kabul eden Erdoğan, hangi adayı istediklerin, mevcut belediye başkanları hakkindaki fikirlerin sordu.

Şu ana kadar yapılan görüşmelerden 4 belediye başkanının ismi çıktı. Bu isimler mevcut belediye başkanları oldu.

İşte yeniden aday gösterilecek belediye başkanları;

AFYON: Abdullah Kaptan

1955 doğumlu olan Kaptan, İnşaat mühendisi...  Uzun yıllar MHP belediye meclis üyesi olarak görev yapan Kaptan, geçen yerel seçimler öncesinde MHP'Den istifa edin AK Parti'den aday olmuştu.

2004 seçimlerinde başkan seçilen Kaptan, evli ve üç çocuk babası.
Afyon halkından tam not olan Abdullah Kaptan, gelen haberlere göre yeniden aday olmayı garantiledi gibi...

DENİZLİ; Nihat Zeybekçi

1961 yılında Denizli ili Tavas ilçesine bağlı Pınarlar Kasabasında doğdu. Öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. İngiltere’de South London College’de Ekonomi Eğitimi aldı.

Üst üste iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü.28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zeybekçi, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor. Zeybekçi evli ve 4 çocuk babası.

BALIKESİR: Sabri Uğur

1958 Yılında Balıkesir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 1984 yılında iki arkadaşı ile birlikte dış ticaret firması kurarak ticari hayata atıldı. 1994 yılına kadar ihracat ve transit dış ticaret yaptı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı. Balıkesir Merkez İlçe Başkan yardımcılığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası Sabri Uğur, 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Şimdi yeniden aday olması gündemde.

ELAZIĞ: Süleyman Selmanoğlu

1953 yılında Elazığ'da doğdu. Ankara Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Uzun yıllar Elazığ'da
öğretmenlik yaptı. 

1996-1997'de Elâzığ il Millî Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. 1998 yılında Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü'ne döndü. 28 Nisan 2004'te yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı adaylığı için bu görevinden istifa etti. Elazığ'daki çalışmaları ile halktan geçer not alan Selmanoğlu'nun yeniden aday gösterileceği bildiriliyor.