BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AKP mitinginde MHP bayrağını kim açtı?

Radikal yazarı Akif Beki'ye AK Parti mitinginde ülkücü bayrağı açan isim MHP Etimesgut Belediye Başkanı'ydı.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti'nin Sincan'daki mitinginde ülkücü bayrakları açılmıştı. Bahçeli bayrakları açanların kendilerinden olmadığını söylemişti. Haliyle de o bayrakları kimin açtığı büyük bir merak konusuydu.

Başbakanlık eski sözcüsü Akif Beki'nin iddiası işte bu konudaydı. CNN Türk'teki canlı yayında hayli iddialı bir kulis ortaya attı ve şöyle dedi;

ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI

-"MHP Genel Merkezi ile arası bozuk olan Etimesgut Belediye Başkanı ve ekibinin" desteklediği bir grup olduğunu ben de merak ettim, soruşturdum öğrendim".

Ancak yayın sürerken, yaklaşık 3 dakika sonra rejiden gelen bir uyarı ile Beki bu iddiasından çark etti.
ak-parti-mitinginde-mhp-bayraği.jpg
BAŞKAN'IN ARASI BOZUK DEĞİLMİŞ...

"Rejiden bana gelen düzeltmeye göre MHP'li Etimesgut Belediye Başkanı ile Parti Genel Merkezinin arası iyiymiş. Hatta bu seçimlerde de aday gösterilecekmiş' diyerek kendi verdiği kulisi kendisi yalanladı.

MHP'DEN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan MHP, AK Parti'nin 15 Haziran'da Sincan'da yaptığı mitingde, partinin bayraklarının açılmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

MHP'nin Avukatı Hamit Kocabey, suç duyurusu dilekçesini,TMK'nın 10. maddesiyle görevli Başsavcıvekilliğine verdi.

Siyasi iktidarın terör örgütüyle başlattığı müzakere sürecinin Türkiye'de gerilimi artırdığı savunulan dilekçede, MHP'nin bu konuda, demokratik tavır alarak açık hava meydanlarında iktidarı eleştirdiği, ilgili kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

MASUM DEĞİLLER

AK Parti'nin 15 Haziran'da Sincan'da yapılan mitinginde bir senaryonun ortaya konulduğu savunulan dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Uygulanan yanlış politikalarla, özellikle açılım ve yıkım süreci ile MHP ve AKP tabanı arasında oluşan gerginliğin, bu mitingde açılan bayraklarla çatışmaya neden olması, bu olmazsa da MHP'nin Gezi Parkı olayında siyasi iktidarla birlikte saf tuttuğu yansıtılarak, mevcut kargaşaya MHP'nin de katılarak ülkenin kaosa, kargaşaya sürüklenmesi hedeflenmiştir. Bu bayrakları açanlar masum değildir. ''

Mitingde bayrak açanların MHP'nin üyesi olmadığı belirtilen dilekçede, şüpheliler hakkında, "Kamu barışını, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" suçundan kamu davası açılması istendi.

.