BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  POLİTİKA

AKP Mekke'de şeytan taşlayanların yeri!

Bağımsız milletvekili Kamer Genç yine Meclis'i karıştırdı. Genç'in, "AKP" için yaptığı bir tanım milletvekilerini ayağa kaldırdı.

Abone ol

Anayasa değişikliği görüşmelerinde en sert eleştirileri getiren Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç yine büyük tartışmalara neden oldu.

Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytan taşlanan yerin adı'' şeklindeki sözleri AK Parti milletvekillerini ayağa kaldırdı. 

AKP ŞEYTAN TAŞLAYANLARIN YERİ

Kamer Genç, kendi önergesi üzerinde söz aldı. Genç'in ''AKP, Mekke'de şeytanın taşlandığı yermiş. Onun için Tayyip Bey, 'AKP' diyenlere 'edepsiz' diyor. Sen seçmedin mi bu ismi'' demesi AK Parti'li milletvekillerin tepkisine yol açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, sataşma gerekçesiyle söz alarak ''Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus insan sansınlar'' atasözünü anımsattı.

ORASI AKP DEĞİL AKABE!

AK Parti Tüzüğünün 1. maddesinde partinin kısa adının ''AK Parti'' olarak yer aldığını, bunun da herkes için aynı olduğunu ifade eden Kılıç, partilerinin ismini içine sindiremeyen, hazmedemeyenlerin inadına ''AKP'' gibi kısaltma kullandığını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

''Genç'in partimizin adını benzettiği yer AKP değil Akabe'dir. İslam tarihini bilmiyorsan konuşmayacaksın. Milletin inancıyla, milletin peygamberiyle dalga geçmeyeceksin. Söylediğin sözlerin anlamını bileceksin. Akabe, İslam peygamberine geniş bir kitlenin biat ettiği, İslam dinini benimsediği yerdir. Akabe'nin, şeytanla da şeytan taşlamayla da uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ama hatip ile şeytan arasında bir bağlantı vardır. Şeytan gecenin karanlığında karşılaşacak olsa muhtemelen yolunu değiştirmeyi tercih eder.''

GENÇ'İN MİKROFONU KAPATILDI

Bu kez Kamer Genç, kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Genç'in ''Soner Yalçın'ın kitabında var'' diyerek konuşmasına başlaması üzerine TBMM Başkanı Şahin, mikrofonun sesini kapattı.

Şahin, Genç'e ''hatasını düzeltmesi ve özür dilemesi için kürsüye çağırdığını'' belirterek, ''hata üstüne hata yaptığı'' gerekçesiyle söz vermedi. Şahin, Genç'i yerine oturması için defalarca uyardıktan sonra oturuma ara verdi. Ara sırasında da bazı AK Parti'li milletvekilleri Kamer Genç'e tepkilerini sürdürdü. Araya giren AK Parti'liler, tartışma çıkmasını önledi.