BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Aköz'ün bu yazısı CHP'yi kızdıracak

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, CHP'nin seçim stratejisini "Açık Büfe" sözüyle yüklendib.

Abone ol

CHP'nin "herkesi yakala partisi" denilen bir parti modeli uyguladığı tespitinde bulunan Doç. Dr. Ayşen Uysal'a medyadaki köşe yazarlarından da CHP'yi ve akademisyenleri kızdıracak eleştiriler geldi:

"Ben CHP'nin bugünkü haline "Açık Büfe Partisi" diyorum. Kebap isteyene, kebap; suşi isteyene, suşi sunuyor"

Sabah gazetesindeki köşesini Doç. Ayşen Uysal yapılan ropörtaja ilişkin tespitlerine ayıran Emre Aköz eleştirilerini şöyle sıraladı:

Siyaset bilimcilerin şöyle bir sorunu var. Partilerin "manipüle edilmeye ve operasyon yapılmaya uygun yapılarını" görmezden geliyorlar. Bugüne kadar kaç siyaset bilimcinin komplolardan söz ettiğini duydunuz? Normal olarak duymazsınız çünkü siyaset bilimciler, komploları, "ölçülemezler" rafına koyar. Hatta komplodan söz etmek akademik camiada yetersizlik sayılır. Akademisyenler arasında ancak aktif siyasete atılıp, dönen dolapları bizzat yaşamış olanlar, o komploları analizlerine dahil etme cesaretine sahiptir.
İşte Ayşen Uysal'ın analizinde de benzeri bir eksiklik göze çarpıyor. CHP'nin "herkesi yakala partisi" olduğunu ya da o yönde ilerlediğini söylerken, görüntünün ardındaki "operasyonu" göz ardı ediyor. Daha önce yazdım, TV'de de söyledim: Ben CHP'nin bugünkü haline "Açık Büfe Partisi" diyorum. Kebap isteyene, kebap; suşi isteyene, suşi sunuyor.