BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Akıllı telefonlardan kötü sürpriz

Bu yıl yaz saati uygulamasında 1 günlük gecikmeye, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar uymadı.

Abone ol

Akıllı telefonlarının yaz saatini otomatik olarak güncellemesiyle farkında olmadan 1 saat erken kalkan seçmenler, oy verme merkezlerine gitti.

Bakanlar Kurulu'nun yaz saati uygulamasını bir gün sonraya aldığını anlamayan akıllı telefonlar, saatleri bugünde ileri alarak sahiplerine sürpriz yaptı.

Bugün saat 03.00'da geçilmesi planlanan yaz saati uygulaması, yerel seçimler nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla yarına (31 Mart Pazartesi gününe) ertelendi.

Kurulun bu kararına akıllı telefon ve bilgisayarlar uymadı. Akıllı telefon ve bilgisayarlar, saatleri bugün 03.00'dan itibaren otomatik olarak 1 saat ileri aldı.

CEP TELEFONUNA UYANLAR SIKINTILI ANLAR YAŞADI

Kullanıcılar sabah uyanır uyanmaz telefonlarının dünya ile aynı anda bir saat ileri alındığını fark etti. İşe giden kimi vatandaşlar da farkında olmadan bir saat erken yola çıktı.

Twitter üzerinden durumu dile getiren kullanıcıların bir kısmı ise bilgisayarlarının ileri saat uygulamasına bugünden geçtiğine dikkat çekti.

MANUEL OLARAK DEĞİŞTİRİN

GSM şebekelerinden bağımsız olarak dünya saatine uyan ve yaz saati uygulamasına bugünden geçen akıllı telefonlar ise vatandaşı zor durumda bıraktı. Kullanıcılar sabah kalktıklarında analog duvar veya kol saatlerinde telefonlarına göre saatin bir saat geri olduğunu fark edince manuel olarak telefonlarının saatlerini değiştirmek durumunda kaldı. Eğer telefonunuz bugünden yaz saati uygulamasına geçtiyse saat ayarlarına girerek sistem saatini bir saat geri alabilirsiniz.

SEÇMEN BEKLEDİ

Oy kullanacakları okula gelen vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar, görevlilerin hazırlıkları tamamlanmasını bekledi.

Oylarını erken saatlerde kullanmak amacıyla sandık başına geldiklerini belirten vatandaşlar, telefonlarının gece yarısı saati otomatik olarak ileri aldığını, bu nedenle de saatin 07.00 olmasını beklediklerini söyledi

SON SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLEME LİNKİ - SEÇİMLERİ AN BE AN İZLEYEBİLECEKSİNİZ! NOT EDİN