BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Akil İnsanlar heyetindeki ilginç benzerlik!

AK Parti hükümetinin açıkladığı Akil İnsanlar listesine muhalefetten tepkiler sürüyor. En ilginç tepki ise CHP'den geldi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan , çözüm sürecine ilişkin akil insanlar heyeti oluşturulmasını, ''Damat Ferit döneminde, İngilizler'in isteği üzerine 7'şer kişilik komisyonlar halinde nasihat heyetleri, yani akil adamlar kurulmuştu. Şimdi de çok büyük benzerlik taşıdığını görüyorum'' diye değerlendirdi.

Tarhan, bugün açıklanan akil insanlar heyetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akil insanlar ın, genellikle talimat almayacağını, tek merkezden yönetilmeyeceklerini kaydeden Tarhan, açıklanan listede AK Parti tabanına mesaj vermek için AK Parti ağırlıklı, AK Parti tandanslı bir yapı oluşturulduğunun görüldüğünü savundu.

İLGİNÇ BENZERLİK

CHP'li Tarhan, ''Damat Ferit döneminde, mütareke yıllarında, İngilizler'in isteği üzerine 7'şer kişilik komisyonlar halinde Heyet-i Nasihalar, nasihat heyetleri, yani akil adamlar kurulmuştu. Şimdi de çok büyük benzerlik taşıdığını görüyorum, bu bağlamda değerlendiriyorum. Doğrudan birilerinin, dış güçlerinin önerisiyle oluşturulmuş. Tarih tekerrür ediyor. O zaman da mütareke basınının katkısı ve etkisiyle yaratılmıştı. Benzerliği görebiliyor musunuz; 7'şer kişilik akil adamlar komisyonu kurulmuştu'' diye konuştu.

AK Parti 'nin çözüm sürecini değerlendirmek için araştırma önergesi verdiğinin anımsatılması üzerine Tarhan, terör örgütü elebaşının, bununla ilgili, ''Meclis'in sürece dahil edilmesi konusunda bir emri olduğunu'', Meclis'te kanun çıkarılarak, bir güvence istendiğini belirtti. Tarhan, önergenin, bu talimat doğrultusunda olup olmadığını görmeleri gerektiğini kaydetti.