BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  DÜNYA

Akhisar, futboldan sonra basketbolda da...

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde Play-off mücadelesi veren Akhisar Belediyespor, basketbol ligi tarihinde ilk kez Beko Basketbol Ligi’...

Abone ol

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde Play-off mücadelesi veren Akhisar Belediyespor, basketbol ligi tarihinde ilk kez Beko Basketbol Ligi’ne çıkmayı hedefliyor.
Spor Toto Süper Lig’de yine tarihinde ilk kez süper lig heyecanı yaşayan Akhisar Belediyespor futboldan sonra, Basketbol’da da Beko Basketbol Ligi’ne yükselerek bir spor şehri olduğunu kanıtlamak istiyor. Güçlü rakibi Ankara ekibi Maliye Milli Piyango’yu 2-0 skorla eleyen Akhisar Belediyespor, Play-off finalinde 19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 15.00 de Mackolik.com Uşak Üniversitesi’nin konuğu olduktan sonra 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 18.00’de evinde bu defa Mackolik.com Uşak Üniversitesi’ni konuk edecek. İki karşılaşmada da beraberlik sağlanması halinde ise 26 Mayıs 2013 Pazar günü saat 15.00’de Uşak Atatürk Salonu’nda son karşılaşmanın galibi Beko Basketbol Ligi’ne yükselecek.
Akhisar Belediyespor kısıtlı bütçelerle büyük işler başardığını ve bunun da dünya da bir tez olarak tüm spor kamuoyuna sunulması gerektiğine dikkat çeken Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel şunları kaydetti:
“Ülkemizde bir çok köklü ve zengin kulüp bizim olduğumuz noktalarda olmak için çok büyük paralar harcamaktadır. Bizim tek bir yolumuz var ve onu izliyoruz. Bu yolumuz da herkes kendi işini yapıyor. Hiçbir yönetici kalkıp teknik heyetin işine burnunu sokmaz. Bu konuda yönetim olarak ciddi karar aldık ve uyguluyoruz. Belki ciddi bir paralar harcamadık ama ciddi bir iş yaptığımızın da farkındayız. 43 yıllık bir kulüp olarak büyük işler başardık ve başarmaya da devam ediyoruz. Spor Toto Süper Lig’de ilk kez mücadele ettiğimiz bu yıl inşallah son Orduspor deplasmanında yapacağımız maçın ardından yine gelecek sezon devam edeceğiz. 2 yıldır Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele veren basketbol takımımız her yıl Play-off’larda mücadele veriyor. Bu yıl daha da büyük bir başarı kazanarak finallere kalmışlardır. Bizlere bu duyguyu yaşatan tüm teknik ekip ve oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimiz bu teknik ekip ve oyunculara sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Dediğim gibi bizler bu kulübün yönetimi bizde değil bu şehirdedir, her şeyi bu şehir başarmıştır” dedi.
(İHA)