BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,16
ALTIN 2.452,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akgün Seramik üretime başladı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir buçuk yıldan beri üretime ara veren seramik fabrikası el değiştirerek tekrar üretime başladı.

Abone ol

2006 yılında Gediz Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) temeli atılarak Cihan Seramik adıyla kurulan seramik fabrikası, 2008 yılı Kasım Ayında üretimi durdurarak kapanmıştı.

Kapanan fabrika, aynı sektörde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin üçüncü seramik ve fayans üreticisi konumunda olan BKT İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Şirketi tarafından 06 Mayıs 2010 tarihinde devralındı. El değiştirerek 05 Haziran 2010 tarihinde tekrar üretime başlayan fabrikada açılış töreni düzenlendi.

Açılış törenine Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Fabrikanın yeni sahibi ve Akgün Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez, İşadamları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın hemen ardından firma hakkında bilgi veren Akgün Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün, 1925 yılında tuğlacılıkla iş hayatına başlayan şirketin seramik, fayans, tuğla ve otomotiv ile yola devam eden büyük bir şirket haline geldiğini söyledi. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Akgün, "Seramik sektöründe ülkemiz sıralamasında üçüncü sırada yer alan markamızla Gediz Organize Sanayi Bölgesinde üretime başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük bir gayretle çıktığımız yolda bugün hep birlikte ilk ürünlerimizin üretimine şahit olduk. Bugün itibari ile üretime başlayan fabrikamızda yaklaşık olarak 100 kişi istihdam ettik ve pek yakında 120 kişiye ulaşacak. Yıllık 5 milyon metrekare olan üretimi artırmak için gereken anlaşmalar sağlandı. Önümüzdeki yıl üretimi iki katına çıkartarak yıllık 10 milyon metrekareye ulaşacağız. Üretime paralel olarak fabrikamızdaki istihdam oranını da ikiye katlayacağız. Yani önümüzdeki sezon içerisinde Gediz Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikamızda yaklaşık 250 kişi istihdam edeceğiz. Gediz Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaya talip olduğumuz ilk andan itibaren bizlere yardımcı olan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez’e teşekkür ederim. Fabrikamız Gediz Sanayisi için lokomotif olacaktır” dedi.