BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdeniz Belediyesi varoşlara el attı

Mersin'in Akdeniz Belediyesi'ne bağlı ekipler, çalışmalarını 'varoş' olarak tabir edilen bölgelerde yoğunlaştırdı.

Abone ol

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çalışmalarını 'varoş' olarak tabir edilen bölgelerde yoğunlaştırırken, asfalt kaplama ve kilit taşı döşeme işlemlerinin de sürdürüldüğü bildirildi.

Oluşturulan bir program dahilinde yürütülen çalışmalar kapsamında Güneş, Gündoğdu ve Şevket Sümer mahallelerindeki asfalt yapımına başladığı bildirildi. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak söz konusu mahallelerde kilit taşı döşeli yol yapımının yanı sıra asfalt kaplama yapıldığı belirtildi. Kent merkezinde olduğu gibi bölgedeki caddelerin de estetik bir görünüme kavuşması amaçlanırken, bugüne kadar Güneş Mahallesi'nde bulunan 10 sokağın asfaltlandığı, yine Güneş Mahallesi ile Gündoğdu Mahallesi arasındaki sınırı oluşturan 158. Cadde ve Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan 155. Caddede asfalt kaplama çalışmalarının da tamamlandığı açıklandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Başkanı Fazıl Türk, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen ve kimi zaman 'varoş' olarak da adlandırılan mahallelerde kaldırım bordür, kaldırım ve cadde kilit taşı döşem ile asfalt kaplama çalışmalarının eşzamanlı olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Siyasi tercihleri nedeniyle kenar mahallelerin yıllardır hizmet alamadığını savunan Türk, "Bu mahallelerimizin ve yurttaşlarımızın hizmet alamamaları onların kaderi değil. Biz son bir yıldaki çalışmalarımızla bunu gösterdik. Çalışma yaptığımız Güneş, Gündoğdu ve Şevket Sümer mahallelerine sadece birkaç ayda 5 bin tonun üzerinde asfalt döktük" dedi.

Önümüzdeki dönemde de asfalt kaplama çalışmalarının, hava şartlarının elverişli olması halinde ara verilmeden sürdürüleceğini açıklayan Fazıl Türk, konuşmasını da şöyle sürdürdü;

"Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yukarılara doğru taşımayı görev edindik. Kısıtlı bütçemizin büyük bölümünü bu tür kalıcı hizmet ve projelere ayırdık. En kısa sürede imkanlarımızı zorlayarak bu mahallelerdeki bütün eksiklikleri gidereceğiz. Halkımızın bu hizmetler karşısındaki sevinç ve mutlulukları, biz yerel yöneticiler için en büyük ödüldür."