BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Akdağ'dan kürtaj karşıtlarına çağrı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj protestocularına yönelik çağrısını yineledi.

Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusunda eylem yapan kadınlara tecavüzcüye cezaların ağırlaştırılması için eylem yapma çağrısında bulundu. Kürtajın kamuoyunda tartışılması gerektiğini ve sınırlarının da yine kamuoyu tarafından belirleneceğini söyleyen Akdağ, bu konuda hazırlanan bir raporun Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na sunulacağını ifade etti.
 
ABD'deki temaslarının ardından İstanbul'a gelen Recep Akdağ, kürtaj tartışmalarıyla ilgili çağrısını yineledi. Kürtajın tartışılmasının vatandaştaki bilinci artıracağını belirten Akdağ, gereksiz kürtajları bu tartışmaların bitireceğini savundu. Tartışmanın sınırlarını kendisinin değil kamuoyunun belirleyeceğini ifade eden Akdağ, bu konuda rapor hazırlandığını ve raporun Başbakan ile Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi.

"TECAVÜZE ÇOK AĞIR CEZA VERELİM" 
 
Bir kadına cinsel saldırıda bulunan, tecavüze yeltenen ya da eden erkeğin çok ağır cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Akdağ, "Önerimi tekrarlıyorum. Lütfen kürtaj meselesi üzerine kadın hakkı adına hassasiyet gösterenler, bu önerime destek versinler. Ben Sağlık Bakanı olarak kadınların hukukunu, bedensel ve ruhsal sağlığını korumak açısından caydırıcılık itibariyle 'tecavüzcüyle' çok daha ağır cezalar verilmesinden yanayım. CHP'den milletvekillerine diğer partilere soruyorum. Bu işe çok fazla ilgi duyarak üzerine gelen kadın örgütlerine ve diğerlerine soruyorum. Bu teklifime ne diyorlar?" dedi. Kadınların kürtajla ilgili yapmış olduğu eylemlerin hatırlatılması üzerine Akdağ, eylemlerin tecavüzcüye cezaların ağırlaştırılsın diye yapılırsa çok daha hayırlı işlerin yapılacağını sözlerine ekledi.