BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  EKONOMİ

Akbank'taki grev kararı için erteleme!

Bakanlar Kurulu kararıyla, Akbank Türk Anonim Şirketi (T.A.Ş) Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararı 60 gün ertelendi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu, Akbank Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararını 60 gün erteledi.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısındaki Bakanlar Kurulu kararında, Akbank Türk Anonim Şirketine bağlı işyerlerinde Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından alınan grev kararının, ekonomik ve finansal istikrarı bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendiğine yer verildi.

Bu süre içerisinde uzlaşma sağlanamaz ise taraflardan birinin başvurusu üzerine Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nca düzenlenerek uyuşmazlık çözümlenecek ve süreç sona erecektir.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Akbank'tan şu açıklama yapıldı:

Bankamız ile Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Banksis) arasında 17. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili arabulucu sürecinde taraflar arasında mutabakat sağlanamadığı duyurulmuştu.

Banksis tarafından grev kararı alınmıştır. Bu karar, 6356 sayılı Kanunun 63'ncü maddesi hükmü gereğince ekonomik ve finansal istikrarı bozucu nitelikte görülmesi nedeniyle, Bakanlar Kurulu'nun 20.3.2017 tarih ve 2017/10038 sayılı kararıyla 60 gün süreyle ertelenmiştir. Bu süre içerisinde uzlaşma sağlanamaz ise taraflardan birinin başvurusu üzerine Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nca düzenlenerek uyuşmazlık çözümlenecek ve süreç sona erecektir.Bu süre içerisinde uzlaşma sağlanamaz ise taraflardan birinin başvurusu üzerine Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu'nca düzenlenerek uyuşmazlık çözümlenecek ve süreç sona erecektir.