BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Akademisyenlerin hakları için eylem kararı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk Eğitim-Sen, 25 Aralık tarihinde tüm üniversitelerimizde eş zamanlı ey...

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk Eğitim-Sen, 25 Aralık tarihinde tüm üniversitelerimizde eş zamanlı eylem yapacaktır” dedi.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Atalya’da gerçekleşen Üniversite Temsilcileri Büyük Türkiye Buluşması’nda, Türk Eğitim-Sen’in 25 Aralık tarihinde tüm üniversitelerde eş zamanlı eylem yapacağını açıkladı. Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, “666 Sayılı KHK ile ek ödeme oranları artırılmayan akademisyenlerimiz, bu sene yapılan toplu sözleşmelerde de yok sayılmışlar, ekonomik kayıplarını telafisine yönelik en küçük bir iyileştirme yapılmamıştır. Bilimsel gelişimin taşıyıcısı olan akademisyenlerimiz, bırakın bilimsel üretim ve araştırma yapmayı, sıradan ihtiyaçlarını dahi karşılamakta sorun yaşamaktadırlar. Hükümet, işbaşına geldiğinden itibaren, akademisyenlerimizi ve üniversite çalışanlarını adeta yok saymaktadır” ifadelerini kullandı.
Bu durumu protesto ederek, akademisyenlerin ekonomik problemlerinin giderilmesi ve hak kayıplarının telafi edilmesini talep ettiklerini bildiren Koncuk, “25 Aralık 2013 Çarşamba günü saat 12.30’da tüm üniversite rektörlükleri önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız” dedi.
(İHA)