BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

AK Saray'ın tanıtımı twitter'ı karıştırdı!

Sosyal medyaya yüklenen Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım videosu, İstiklal Marşı tartışmalarını alevlendirdi.

Abone ol

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım filmi twitter'ı karıştırdı. Tanıtım filmindeki İstiklal Marşı'nın mehter versiyonunu, Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "AK troller" olarak bilinen kullanıcıların yaptığı iddia edilen montajla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için hazırlanan tanıtım filmi sosyal medyayı karıştırdı. Youtube yüklenen videoda, Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın görüntüleriyle birlikte İstiklal Marşı'nın resmi bestesinin yerine, mehter versiyonu kullanılıyor.

İSMET ÖZEL KARŞI ÇIKMIŞTI

Şair İsmet Özel, İstiklal Marşı'nın bestesine karşı çıkmış ve farklı bir beste önermişti. Özel'in önerdiği bestenin bir benzeri son olarak Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) Siyah Sancak için düzenlenen törende seslendirilmişti.

AK TROLLER Mİ YAPTI?

Sosyal medyaya yüklenen Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tanıtım videosu İstiklal Marşı tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, tanıtım filmine AK Troller tarafından montajlandığı iddia edilen İstiklal Marşı için, TBMM'ye soru önergesi verirken, herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

İşte tartışmalara neden olan o tanıtım filmi;