BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala'dan HDP'ye 1 Kasım ultimatomu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilere yaptığı açıklamada HDP'nin eylem çağrılarına uyulmamasını istedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kobani için küresel eylem çağrısı kapsamında 1 Kasım'da Türkiye'de de sokağa çıkma kararı alan HDP'ye hükümetten sert bir uyarı geldi.

"HDP'NİN 1 KASIM ÇAĞRISI YASADIŞIDIR!"

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilere yaptığı açıklamada HDP'nin eylem çağrısının "yasa dışı" olduğunu söyledi. Hükümetin her tedbiri aldığını vurgulayan Ala 1 Kasım'daki gösterilere izin verilmeyeceğini açıkladı. HDP'nin siyasi sorumluluk gereği bu çağrıdan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Ala vatandaşlardan da çağrıya kulak vermemelerini talep etti.

Ala "HDP yine yasadışı yollara çağrı yapmıştır. İnsanları sokağa çağırmak bizim kanunlarımıza aykırıdır. Sokağa çıkan çocukların sorumluluğu HDP'nin üzerindedir. Biz bu çağrıya vatandaşlarımızın uymamalarını arzu ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin edecek emniyet tedbirlerini alıyoruz. O çocuklar sokağa çağrılarak gelecekleri karartılıyor. Biz hiç kimsenin burnunun kanamamasını arzu ediyoruz. Tabki kamu düzenini sağlayacak tedbirler alınacaktır." dedi.

HDP'DEN 1 KASIM ÖNCESİ KRİTİK ÇAĞRI

Hükümetin sert uyarılarına karşın HDP cephesi gösterilerde barışçıl yöntemlerin esas alınması ve şiddetten uzak durulması için yeni bir çağrı yapmıştı. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Hatip Dicle, Selma Irmak, Kamuran Yüksek, Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü'nün imzalarıyla bugün ortak bir açıklama yapıldı. Ortak açıklamada; 1 Kasım'da Kobane için yapılacak göstirelere katılı çağrısında bulunulurken; etkinliklerde "şiddeten uzak ve barışçı" bir ortam oluşması istendi.