BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ak Saray Papa tarafından kutsandı mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Dumanlı “Kaçak Sarayın Sırları-1” konulu yazılı basın açıklaması yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Açıklamasında yapılan sarayın milletin sarayı olduğuna vurgu yapıldığına dikkat çeken Dumanlı, madem saray milletin, maliyeti neden gizleniyor diye sordu.

Saray'a ilk ziyaretin Papa tarafından gerçekleştirilmesinin de manidar olduğunu söyleyen Dumanlı, neden Kur'an'la Fatiha ile açılmadı da Papa ile açıldı, Papa sarayı kutsadı mı diye sorud.

İşte o açıklama:

MADEM SARAY MİLLETİN MALİYETİ AÇIKLANSIN

AKP Hükümetinin zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptırmaya karar verdiği ve Atatürk Orman ÇiftliğAki- AOÇ alanı içinde kaçak olarak inşa edilen ve kamuoyu tarafından bin odalı olarak bilinen sarayın aslında bin oda değil, bin yüz elli küsur odadan ibaret olduğu sırrı bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmış ve kamuoyunun bu konudaki merakı kısmen giderilmiştir. Böylece sarayın sırlarından birincisi kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ancak, ikinci ve en önemli olan sır Kaçak Sarayın Maliyetidir. Madem bu Saray Milletindir o zaman bu sarayın maliyeti Milletten neden gizlenmektedir?

ARADAKİ FARKI ANLAMAYANLAR

Cumhurbaşkanı Kaçak Sarayla ilgili açıklamalarına devam etmiş, siyasi partilerin yeni genel merkez binalarını yaptırmalarına ne gerek var? Eski binalarında otursalardı diyerek konuyu saptırmıştır. Bu iki konu birbirinin benzeri değildir. Birincisi siyasi partiler genel merkez binalarını kendi bütçelerinden veya yapılan bağışlardan elde ettikleri gelirlerle yaptırmaktadır. İkincisi, Kaçak saray bu milletin vergileriyle Recep Tayyip Erdoğan otursun diye yaptırılmıştır. Aradaki farkı anlamayanlar ya da anlamazlıktan gelenler elbette bu sarayları kendilerine layık göreceklerdir.

ALTIN VARAKLI KADEHLERDE İÇECEK YUDUMLADILAR

Büyük devlet olmanın gereği büyük saray yapmaktır anlayışı içinde öngörü bataklığına gömülmüş AKP zihniyetinin, İslam ve insanlık anlayışına aykırı olarak gözünü, gönlünü ve zihnini rüşvet, yolsuzluk, debdebe, şatafat, lüks ve israfa esir etmiş olduğu her kesim tarafından görülmektedir.
Soma’da, Ermenek’te madenci aileleri bugün bile çıplak ayaklarına giyecek kara lastikten yapılmış “Soğuk Kuyu” tabir edilen post-çarık dönemi ayakkabıyı bulamazken, sözde aydın görünümlü karanlık zevat ise bu saraylarda altın varaklı, tanesi biner lira olduğu ifade edilen kadehlerden içeceklerini yudumlamış, hatta bazıları “Bu saray benim evden daha az lüksmüş” diyerek yağcı ve yandaş olma sınırlarını aşarak menfaat uğruna eğilmiş, bükülmüşlerdir.

RECEP AMCA KADAR DİK DURAMADINIZ

Buradan onlara bu eylemlerinin gerekçelerini sormak ve küçük bir hatırlatmada bulunmak elbette hakkımızdır. Siz eğer bütün halkı temsil eden gerçek sanatçı olsaydınız memleketteki bunca sorunun yaşandığı bir dönemde AKP’nin propaganda aracı olarak orada bulunmaz, en azından Ermenekli merhum madencimizin babası Recep amca kadar samimi davranır, dik durur Kaçak Sarayın aklanması için suç ortaklığına soyunmazdınız diyoruz.

NEDEN FATİHALARLA AÇMAK YERİNE PAPA ÇAĞIRILDI

Gelelim Kaçak Sarayın ilk ziyaretçisine. Bu sözde sarayın ilk ziyaretçisi ne hikmetse Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco olmuştur. Türk’ün tarihinde acaba hangi Beyin, Sultanın ya da Padişahın yaptırdığı bir sarayın ilk ziyaretçisi başka bir dinin ruhani lideri olan papa olmuştur?
Türk veya İslam dünyasında böyle bir uygulama var mıdır?

Bu “Kaçak Saray” madem törenle açılacaktı neden Türk ve İslam geleneklerine uygun olarak Fatihalarla, dualarla, kısacası Kur’an sesiyle açılmamışta ilk ziyaretçi olarak papa çağırılmıştır?
Yoksa bu Saray “Kutsal Felah” diye hitap edilerek davet edilen Papa tarafından kutsanmış mıdır? şüphesi hiçbir zaman eksik olmayacaktır.