BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.412,40
HABER /  DÜNYA

Ak Partiyi kapattırın ricası!

AK Parti'ye açılan kapatma davası için ABD'de yoğun bir kulis çalışması devam ediyor. İş Rice'a mektup yazmaya kadar vardı.

Abone ol

Amerika’da Türk derneklerine üye bir grup kadın ABD Dışişleri Bakanı Rice’a bir mektup yazarak ‘AK Parti’nin kapatılmasına engel olmayın’ çağrısı yaptı

ABD’de Türk Dernekleri’ne üye bir grup kadın ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a AK Parti’yi şikayet etti.

KONGRE ÜYELERİNE DE GÖNDERİLDİ

Şikayet mektubunun bir süre Dünya Bankası’nda uzman olarak çalışan Aynur Sümer tarafından yazıldığı, bir başka komite tarafından düzeltilip, onaylandığı belirtildi.

Mektubu imzaya açan isimlerden Kaliforniya Türk Amerikan Derneği Başkanı İlkcan Çokgör yaptığı açıklamada, benzer bir mektubun Kongre üyelerine de gönderildiğini söyledi.

FLORİDA MİLLETVEKİLİ İMZALAMAYI REDDETTİ

Çokgör Temsilciler Meclisi’ndeki Türk Dostluk Grubu Eşbaşkanı Florida milletvekili Robert Wexler’ın mektubu imzalamayı reddettiğini, Kuzey Karolayna vekili Virginia Foxx’un ise mektubu destekleyerek dağıtılmasına yardımcı olacağını kaydetti.

İlgili vekillerin ofisleri ise açıklama yapmaktan kaçındı. Başörtüsü yasağını savunan mektupta Ak Parti’nin kapatılması için açılan dava destekleniyor ve Bush yönetiminden Ak Parti’nin kapatılmasına destek vermesi isteniyor.

"AK PARTİ DÜŞMANIMIZ"

Mektupta Ak Parti düşman ilan edilerek Rice’a bu düşmana karşı ortak savaş teklif ediliyor. Davanın açılmasının hemen ardından bazı ABD’li yetkililerin dava görülürken ‘seçmenlerin sesine kulak verilmesi’ çağrısından rahatsız olunduğunun anlatıldığı mektupta yine Rice’a hitaben ‘Bize gelen duyumlara göre siz de kapatma davasına karşı, Ak Parti lehinde doğrudan ya da dolaylı açıklama yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bu tür duyumların yalnızca dedikodu olmasını tüm samimiyetmizle umuyoruz.’ deniliyor.

Dava hakkında AB yetkililerinin yaptığı açıklamalar da Rice’a şikayet ediliyor.

İMZALAMAYAN VEKİLE BASKI

Mektubun imzaya açılmasıyla birlikte ABD’deki Türk Dernekleri’nin e-mail gruplarında dolaştırılan mektubun, üyeler tarafından kendi eyaletlerinin milletvekilleri ve senatörlerine gönderilmesi isteniyor.

Destek istenen milletvekillerinden Türkiye’yi yakından tanıyan Robert Wexler’ın kampanyaya destek vermemesi üzerine grupta halay kırıklığı yaşandığı Wexler’a bu konuda çeşitli mesajlar gönderildiği öğrenildi. Mektuba şimdilik Virginia Foxx’un destek verdiği belirtiliyor.

Kaynak: Star