BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  MEDYA

AK Parti'yi dindar Ergenekon manüple ediyor!

Zaman yazarı Ali Bulaç, Ergenekon'un dindar muhafazakar kanadının AK Parti'yi yönlendirdiğini iddia etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Zamansi yazarı Ali Bulaç, AK Parti hükümetine dönük eleştirilerine gelen tepkilere yanıt verdiği yazısında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Hükümet medyasında kendisni hedef alan yazılara sert tepki gösteren Bulaç "Hamdolsun aklım ve şuurum yerinde. Kimse beni parayla satın almış değil." derken "Ergenekon’un sadece “ulusal solcu kanadı” deşifre edildi, “asıl muhafazakâr-dindar kanadı” olduğu gibi duruyor; AK Parti’yi manipüle ediyor." dedi.

İşte Bulaç'ın yazısındaki ilgili bölüm:

KİMSE BENİ PARAYLA SATIN ALMIŞ DEĞİL

Kuruluşundan beri AK Parti’yi eleştiriyor, yeri gelince de destekliyor, savunuyorum. Eleştiriler son 6-7 aylık meselenin ürünü değil. Hamdolsun aklım ve şuurum yerinde. Kimse beni parayla satın almış değil. Yarın belki milletvekili olur, belki “1915’in bakanı” olurum diye fikri haysiyetime gölge de düşürmedim.

ERGENEKON'UN MUHAFAZAKAR-DİNDAR KANADI AK PARTİ'Yİ MANÜPLE EDİYOR

Devletin 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’taki reflekslerinin son altı ayda harekete geçtiğini görüyorum. Darbelerin hepsini yaşamış insanım. Kodlarda en ufak bir değişiklik yok. Bu son operasyondan da AK Parti dahil bütün dindarların zarar göreceğini söyleyip duruyorum. Olaylar beni doğruluyor. Ergenekon’un sadece “ulusal solcu kanadı” deşifre edildi, “asıl muhafazakâr-dindar kanadı” olduğu gibi duruyor; AK Parti’yi manipüle ediyor.

ELEŞTİRİLERİMİN TAMAMI HAKLI ÇIKTI

Ortadoğu’da en ufak bir kredimiz kalmadı. Ne elbette beğenmediğimiz yönetimler, ne aydınlar, ne halklar nezdinde. Eleştirilerimin tamamı haklı çıktı, bundan da mutsuzum. Hâlâ aynı hatalar tekrarlanıyor. Biz diyoruz ki “bindiğiniz bu arabayla ve bu ehliyetsiz sürücü ile ölümcül kaza yapacaksınız, bakın size bağrını açan Suriyeli kardeşinizi öldürdünüz, karısını dul, çocuklarını öksüz bıraktınız.” Siz diyorsunuz ki “hiç mi trafiğe çıkmayalım, hem geçende seni gördük çorba içerken, üstüne dökmüştün.” Bu eleştiriye cevap değil, konunun özüyle ilgisi yok.

ALLAH ISLAH ETSİN

Eskiden değer verdiğim insanlar vardı, bakıyorum iktidar sarhoşluğu vicdanlarını karartmış, her fırsatta beni dillerine doluyorlar. Onlarla kaybedecek vaktim yok. Sadece Allah onları ıslah etsin, diyorum.