BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

AK Partililer’den MHP’ye sloganlı gönderme

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, spor salonunu dolduran partililerin ‘Sev de sevelim, say de sayalım’ sloganlarıyla karşılandı. <br/>Kült...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, spor salonunu dolduran partililerin ‘Sev de sevelim, say de sayalım’ sloganlarıyla karşılandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MHP’lilerin ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganına atıfta bulunarak, “Bu ülkeyi ‘öl de ölelim, vur de vuralım’ diyenler batırdılar” dedi. Çelik, MHP ve CHP’yi tek bir parti gibi hareket etmekle suçladı.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Bakan Çelik, partisinin Seyhan İlçe Teşkilatı’nca Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Seyhan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.
Burada partililere hitap eden Çelik’e, yarının 27 Mayıs’ın yıldönümü olduğuna işaret ederek, “Yani Türkiye’de her türlü belalın, bu millete karşı yapılmış her türlü kötülüğün başlangıcının yıldönümü” yorumunu yaptı.
Çelik, spor salonunu dolduran partililerin ‘Sev de sevelim, say de sayalım’ sloganları üzerine, “İşte bu genç kardeşlerimin, şu anda söyledikleri gibi bu ülkeyi ‘öl de ölelim, vur de vuralım’ diyenler batırdılar. Bu ülkeyi ‘sev de sevelim, say de sayalım’ diyenler düzlüğe çıkardılar” şeklinde konuştu.

“HALA ÇATIŞMADAN MEDET UMUYORLAR”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Adana’da düzenlediği ‘Vatan Mitingi’ne değinen Çelik, “Türkiye’yi borçtan kurtarmış Başbakanımıza ve AK Parti’ye iftiralar atıyorlar. İnsan vatan sevgisini, o vatanı kıymetli kılmakla gösterir. Ama bugün hala çatışmadan medet umuyorlar. Ülkeyi bir gecede ekonomik krize soktular, bugün de çıkıp meydanlarda ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ diyorlar. Onlar siyasette kendilerini tüketmiş, bu ülkeye verecek bir şey kalmamıştır. Ellerindeki tek şey çatışma, yegane bildikleri şey milleti birbirine düşürmektir. Güvenden ve barıştan rahatsız duyanlar, vurmak ve ölmekten anlar. Bu ülke, kendi barışını tesis etme, ekonomisini büyütme, demokrasini yüceltme noktasında asla geri adım atmayacak” şeklinde konuştu.

“TEK BİR PARTİ GİBİ KONUŞUYORLAR”
Çelik, bir birine zıt kutup olarak değerlendirdiği CHP ve MHP’nin tek bir partiymiş gibi hareket ettiğini savunarak, “Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli, iki ayrı yerde miting yaptıklarında sanki iki ayrı partinin genel başkanı değil de tek bir partinin genel başkanı gibi konuşuyor. Çünkü AK Parti’nin karşısında ancak birleşerek durabileceklerini gördüler. Ancak bu yetmez, karşımızda duramazlar. Bu ana muhalefet partisi, iktidar için şanstır. Ama biz üzülüyoruz. CHP’nin yurtdışında muhatap alınmamasına üzülüyoruz. Geçmişi özleyen, cuntaların, askeri vesayetten medet umanların bu millete verecek bir şeyi yok” ifadesini kullandı.

“İNSANLARIN DİL VE KİMLİKLERİ ÖZGÜR KALDI”
Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yıllar önce Kürt kardeşlerimizin dilleri, kimlikleri yasaklandı. Onlar bu ülkede ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürmeye çalışıldı. Türk-Kürt ile Kürt-Türk arasında bir problemi yoktur. İnsanların dilleri, kimlikleri inkar edildi. Bizim hükümetimiz geldi, insan haklarına aykırı bütün uygulamalara son verdi. İnsanların kimlik ve dilleri serbest kaldı. Bu yıl, ülkemizde demokrasimizi, insan haklarımızı, tehdit etmeye çalışan bu silahlı unsurlara kaşı bir çözüm süreci başladı. Yapılan bu ülkenin demokrasisini, ekonomisini, sosyal hayatını tehdit eden silahlı unsurların ülke dışarısına çıkartılmıştır. Bu iradeyi Başbakanımız ve milletimiz göstermiştir.”

“SÜRECİ LEKELEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Tüm bunlardan rahatsızlık duyanlar olduğunu kaydeden Çelik, ‘çözüm sürecinin de yanlış beyanlarla lekelenmeye çalışıldığını dile getirdi. Çelik, “Yurtdışındaki bazı odaklar, bu süreci engellemeye çalışabilirler. Türkiye’nin güçlenmesinde, barışa ve istikrara kavuşmasında rahatsız olabilirler. Ama anlamadığımız, anlam veremediğimiz şu. Türkiye artık demokrasi ve ekonomisi ile bütün unsurları ile kanatlanıp uçmaya başlamışken, Türkiye’deki muhalefet partilerinin bu süreci baltalamaya çalışmalarını anlamak mümkün değil” diye konuştu.
(İHA)