BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili üyeyi zabıtalar dışarı attı!

Menemen Belediye Meclisi'nde AK Partili Meclis üyesi Hakkı Durmaz, emlak vergisi zamlarını eleştirince zabıtalar duruma el koydu...

Abone ol

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Meclis üyesi Hakkı Durmaz'ı emlak vergisine yapılan zamları eleştirdiği için zabıta tarafından salondan çıkarttığını öne sürdü.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, AK Partili Hakkı Durmaz'ın geçtiğimiz cuma günkü meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alarak Menemen'deki emlak vergilerindeki astronomik artışın vatandaşı mağdur ettiğini gündeme getirdiğini söyleyen Kuran, "Durmaz, konuşmasında vergilerin makul bir seviyeye getirilmesini talep etti. Belediye Başkanı Tahir Şahin ise meclis üyemizin konuşmasını engelleyerek zabıtalarına Hakkı Durmaz'ı 'salondan dışarı alın' talimatı verdi. Bunun üzerine 8-10 zabıta belediye meclis üyemize müdahalede bulundu" dedi.

SAYGISIZLIK

Zabıtanın müdahalesi üzerine AK Parti grubundaki bütün meclis üyelerinin salonu terk ettiğini belirten Kuran, "Halkın oyuyla seçilmiş belediye meclisi üyelerinin en temel görevi, düşüncelerini, halkın ihtiyaç ve isteklerini meclis gündemine taşımak ve çözüm önermektir. Bu görevi engellemeye çalışmak halkın iradesine ve demokratik tercihlere yapılan saygısızlıktır" diye konuştu. Kuran, "Bu davranışı sergileyenleri şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.