BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,99
ALTIN 2.425,74
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Milli Görüşçüler kopacak!

Ard arda yaşadığı kopmalarla kan kaybeden AK Parti'yi daha zor günlerin bekleyeceği öne sürülüyor. Bir iddiaya göre parti içindeki Milli Görüşçüler SP'ye katılabilir.

Abone ol AK Parti'deki Milli Görüşçüler SP'yi izliyor

Erkan Mumcu ve Süleyman Sarıbaş'ın istifasıyla sarsılan AKP'de asıl depremin Milli Görüşçüler'in ayrılmasıyla kopacağı öne sürüldü. AKP yönetimi tarafından sıkı markaja alınan Milli Görüşçüler ise tavır belirlemek için nisan ayı sonunda yapılacak Saadet Partisi (SP) Kongresi'nde yaşanabilecek olası genel başkan değişimine odaklandı. Genel başkanlığına İstanbul eski İl Başkanı Numan Kurtulmuş'un seçilmesi halinde AKP'deki Milli Görüşçülerin istifa edip, SP'ye katılacağı iddia edildi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan'ın ismi Erbakan'ın olası adayı olarak öne çıkıyor. Değişimciler ise Kurtulmuş'u istiyor. Kurtulmuş'un kulis faaliyeti içinde olmadığı, ancak kendisini destekleyenlerin ciddi bir ağırlığa ulaştığı ifade ediliyor. Kurtulmuş'un, Çanakkale'deki yazlığında bazı partililerle görüştüğü, AKP'den gelecek bazı isimlerle de dirsek temasında olduğu belirtiliyor.

Şerife ÜSTÜNER/ANKARA
AKŞAM