BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL

AK Partili esnafa fişleme!

28 Şubat'taki BÇG'nin faaliyetlerine 2001-2003 yılları arasında sürdüğü ve insanların fişlendiği ortaya çıktı.

Abone ol

BÇG’den sonra İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan skandal fişlemeler ortaya çıktı. 

2001 yılından 2003 yılına kadar İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğünün adım adım siyasileri, bürokrat ve akademisyen ile ticari kuruluşları fişlediği ortaya çıktı. Fişlenenler arasında manav, tuhafiye ve mandıra sahipleri de var.

Manavı da fişlemişler

Milat gazetesi BÇG’den sonra İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan skandal fişlemelere ulaştı. Askerlerin 2001 ile 2003 arasında adım adım siyasileri, bürokrat ve akademisyen ile ticari kuruluşları fişlediği ortaya çıktı. Fişlenenler arasında manav, tuhafiye ve mandıra sahipleri de var.

İRTİCACI MANAV

Henüz yeni kurulan AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının takip altına alındığı görülen belgelerde, Jandarma Komutanlıklarından gelen bilgi notlarına da yer verilmiş. Birçok ticari firma, “Süleymancı grubuna yakındır”, “Nurculara yakınlar”, “Firma sahibi Milli Görüşçüdür”, “İşletmenin kurucusu AK Partilidir”, “Nakşibendi tarikatına bağlılar” şeklinde fişlenirken, mandıra, manav hatta tuhafiyelerin bile takip altına alındığı görülüyor.

DİKKAT! AK PARTİLİDİR

Belgeler incelendiğinde; Vali, Kaymakam, İl/İlçe Emniyet Müdürleri, İl milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı, Savcı, Baro Başkanı, Meteoroloji Müdürü, İl Müftüsü ve Tapu Sicil Müdürü’nden, Ticaret odası başkanlarına kadar asker tarafından kayıt altına alındığı görülüyor. Kayıt altına alınanların karşısına şu ifadelerin not düşüldüğü görülüyor: “Milliyetçidir”, “Ak Partilidir”, “Sol görüşlü- Alevi”, “Ak Parti döneminde atandı”, “Kürt kökenlidir.”

BÇG taktiği

2001- 2003 yılında askerin görev ve yetki alanının dışına çıkarak yaptığı fişlemelere Milat ulaştı. Milat’ın ulaştığı belgeler incelendiğinde BÇG ile İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğünün yaptığı fişlemelerin bir birinden farksız olduğu görülüyor.

İrticacı esnaf

Özellikle henüz yeni kurulan AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının takip altına alındığı görülen belgelerde, Jandarma Komutanlıklarından gelen bilgi notlarına da yer verilmiş. Birçok ticari firma, “Süleymancı grubuna yakındır”, “Nurculara yakınlar”, “Firma sahibi Milli Görüşçüdür”, “İşletmenin kurucusu AK Partilidir”, “Nakşibendi tarikatına bağlılar” şeklinde fişlenirken, mandıra, manav hatta tuhafiyelerin bile takip altına alındığı görülüyor.

Ne ararsanız var

Belgeler incelendiğinde; Vali, Kaymakam, İl/İlçe Emniyet Müdürleri, İl milli eğitim müdürü, Belediye Başkanı, savcı, baro başkanı, meteoroloji müdürü, İl müftüsü ve Tapu sicil Müdürü’nden, Ticaret odası başkanlarına kadar asker tarafından kayıt altına alındığı görülüyor. Kayıt altına alınanların karşısına şu ifadelerin not düşüldüğü görülüyor: “Milliyetçidir”, “Ak Partilidir”, “Sol görüşlü- Alevi”, “Ak Parti döneminde atandı”, “Kürt kökenlidir.”

Akademisyenler unutulmamış

Bugün mimarları Sincan Cezaevinde olan BÇG gibi adım adım akademisyenlerin de İstihbarat İKK ve Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli subaylar tarafından izlendiği anlaşılıyor. Askerler tarafından hazırlanan formlarda “AK Parti’ye yakın, kurum içerisinde takibi devam ediyor”, “Eşi türbanlıdır”, “İrticai gruplar ile ilişiği var”, “Kürtçü olduğu düşünülüyor” şeklinde akademisyenlerin fişlendiği anlaşılıyor.

ak-parti-fisleme.jpg

ak-parti-filsleme-2.jpg