BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  POLİTİKA

AK Partili eski vekil Ahmet Tevfik Uzun'a FETÖ'den gözaltı!

Ak Parti' nin 24. dönem Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY operasyonu kapsamıda örgüt üyesi olmak suçundan sabah saatlerinde gözaltına alındı. Ahmet Tevfik Uzun'un evi aranıyor.

Abone ol

Ak Parti' nin 24. dönem Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun FETÖ/PDY operasyonu kapsamıda örgüt üyesi olmak suçundan gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensuplarınca yapılan hain kalkışma teşebbüsü ile Anayasal düzeni değiştirmek ve bu terör örgütüne üyelik suçlarından, örgüte yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Savcı Ercan, bu sabah itibariyle 24'üncü Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun’un, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalanarak, gözaltına alındığı, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.

Ahmet Tevfik Uzun kimdir?

1968 Tarsus doğumlu. İstanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde il Genel Meclis üyesi olarak atandı. İngilizce biliyor. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Tevfik Uzun Ak Parti'de 24. dönem Mersin Milletvekiliği yapmıştır.