BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Çelik'ten CHP'ye sert çıkış!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı canlı yayında Başbakan Erdoğan'a küfürlü açıklamalarda bulunan CHP'li Batum'u eleştirdi

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Birgül Ayman Güler'in 'Türklerle Kürtler eşit olamaz' sözünün yankıları devam ediyor. CHP'li Güler'e ağır bir tepki de AK Parti'li Hüseyin Çelik'ten geldi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak Haber7 yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Çelik, CHP İzmir Milletvekili ve eski Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Irkçılık CHP'nin genlerinde var" değerlendirmesinde bulundu.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları;

"Bunu sözü hoş görmek, bunu kabul etmek veyahut bu öylesine söylenmiş bir sözdür diye geçiştirmek mümkün değil. Maksadı ne olursa olsun hangi amaçla söylenmiş olursa olsun bir kere bunun kamuoyunda algılanması son derece vahimdir. CHP kusura bakmasın CHP'nin genetiğinde ırkçılık var. Tek parti döneminde Adalet Bakanı, ki CHP'nin erkanından birisidir, Mahmut Esat Bozkurt'un söylediği bir söz var "Beyler kimse sağa sola çekmesin bu milletin efendisi Türk'tür. Türk asıllı olmayanların sadece bir hakkı vardır. Hizmetçi olmak, köle olmaktır". Bu tevil edilecek falan filan değil. Mahmut Esat Bozkurt adalet bakanı olduğu dönem söylemiştir. Peki bu kişi o zaman bunları söyledi, biz şimdi sahip çıkmıyoruz diyebiliyor mu CHP. Hayır. Sayın Kılıçdaroğlu daha geçen sene gitti Kuşadası'nda onun adına yapılan parkı açtı ve onun heykelini açtı hem de iftiharla ve gururla. Bu sözlerin sahibi sahiplenilir mi.

Takrir-i sukun'dan sonra CHP'nin politikaları ırkçı bir politikadır. Dersim'de yapılan katliamda bunun göstergesidir. Kürtçe yoktur, Kürt yoktur bu ideolojinin sahibi CHP'dir bunu artık sağır sultan da biliyor…

SÜHEYL BATUM BİR SİYASİ MEVTADIR

Çelik, CHP'li Suheyl Batum'un Başbakan Erdoğan'ı hedef alan küfürlü sözlerine de sert tepki gösterdi ve şöyle dedi.

"Kendisi siyasi mevtadır daha dün siyasete girdi üniversite rektörü idi ayrıldı geldi siyasete girdi ve başlamayla bitmesi bir oldu. Şeyh Edebali'nin bir sözü vardır "oğul insanlar vardır şafak vakti ile doğar gün batımıyla ölür" bu nedir biliyor musunuz kelebeğin ömrü gibidir. Siyasette uzun yıllar durmuş insanlar bu tür terbiyesizce laflardan kendilerini alıkoyarlar."

BAŞBAKAN ADALETİN GECİKMESİNE İTİRAZ EDİYOR

Ak Parti Sözcüsü Çelik, Başbakan Erdoğan'ın askerlerin yargılandığı davalarla ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi.

"Başbakan dedikleri darbeleri görmemezlikten gelelim darbecileri ödüllendirelim, darbelere teşebbüs edenleri en sevimli ilan edelim falan anlamına gelmiyor. onları yargılamayalım demiyor.

Başbakan adil yargılanmadan söz ediyor. Geciken adalet, adalet değildir. Adil yargılanma herkesin hakkıdır. PKK'yı da yargıladığın zaman adil yargıla, KCK'da yargıladığın zaman, Ergenekon veya balyozu da yargıladığın zaman adil yargıla, normal vatandaşı da yargıladığında adil ve seri olması lazım. Geciken adalet adalet değildir. Bunu her zaman söyledik. Sayın Başbakan dediği şudur; Türkiye, bu davalar sürünceme de kaldığında kamuoyunda şöyle bir şey meydana geliyor. Tutukluluk fiili cezalandırmaya dönüyor. Sayın Başbakanda bu ülkenin başbakanı olarak yargıdan insan kaynağı, teknolojik desteği esirgemeyen bir Başbakan olarak bu işlerin seri yapılması ve ülkenin gündeminden kaldırılmasını istiyor. Ancak bu darbecileri de hoş görmek anlamına gelmez asla. Ben başbakanın konuşmalarını bu şekilde görüyorum anlıyorum…"