BIST 10.093
DOLAR 32,27
EURO 34,86
ALTIN 2.433,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ak Parti'li Çelik'i çok kızdıracak sözler

Ak Parti ile CHP arasındaki Dersim polemiği CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in tartışma yaratacak sözleri ile devam ediyor

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dersim arşivleri açılsın" çağrısı ile başlayan polemik büyüyor.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, "Arşivlerden CHP'nin foyaları çıkar" sözlerine, "Sana ne kimin ne kadar zarar göreceğinden, devlet elinizde, arşivler elinizde açıklayın gerçek ortaya çıksın, tarihe mal olsun" diye tepki gösterdi.

Çelik'i "çirkin, kumpasçı ve şantajcı" olarak nitelendiren Tamaylıgil, "Genel Başkanımıza laf söylerken ağızlarını kırk kez çalkalasınlar" dedi

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in, "Foyaları ortaya çıkacak olan CHP'dir" sözlerine şu yanıtı verdi:
"Dersim arşivlerinin, Genelkurmay ve Başbakanlık arşivindeki belgelerin incelenmesi sonucunda esas zora düşecek olan, esas foyaları ortaya çıkacak olan CHP'dir' diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çirkin, kumpasçı ve şantajcı yüzünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Biz açın arşivleri diyoruz. Sana ne kimin ne kadar zarar göreceğinden, devlet elinizde, arşivler elinizde açıklayın gerçek ortaya çıksın, tarihe mal olsun."

AĞIZLARINI KIRK KEZ ÇALKALASINLAR

Hüseyin Çelik'in, Kılıçdaroğlu'na yönelik "seviyesiz" açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Tamaylıgil şöyle devam etti:
"Öyle anlaşılıyor ki, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun dini, inancı, ırkı, cinsiyeti siyasete bulaştırmaması ve kullanmaması, onlar başımızın tacı diye değerlendirmesi AKP'yi paniklettikçe panikletiyor. Çünkü, malzemeleri ırk ve inanç sömürüsü olanlar, boylarını aşan yolsuzluk dosyalarına kol kanat gerenler Genel Başkanımıza laf söylerken ağızlarını kırk kez çalkalasınlar."