BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.464,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Partili belediye Akkiraz'ı kızdırdı

Ünlü halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın konseri CHP rozeti taktıktan sonra iptal edildi

Abone ol

CHP rozeti taktıktan sonra Kars Belediyesi tarafından düzenlenen Kars Festivali'ndeki konseri iptal edilen Sabahat Akkiraz, büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Bu tahammülsüzlükleri gidermek için siyaset yapacağım.' dedi.

Kars'taki konser için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun davetini geri çevirdiğini anlatan Sabahat Akkiraz Akşam'a şunları söyledi:

'Kars annemin memleketi, orada konser yapmak istiyordum. Bu açıdan da konser benim için önem taşıyordu. Ama demek ki biz bir arada olmaya ve farklı seslere tahammül edemiyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni 5 Mart tarihinde düzenlenecek olan Almanya'daki Türklerin 50. yıl etkinliğine davet etmişti. Ben de 'Kars'a gidiyorum başkanım' demiştim. Şimdi muhtemelen Almanya'ya gideceğim. Siyaset yapacağım, bu tahammülsüzlükleri gidermek için siyaset yapacağım.'

Akkiraz, konser iptaline AK Parti Genel Merkezi'nin de sıcak bakmayacağına ve belediyenin bu nedenle cezalandırılacağını düşündüğünü de belirtti.

BİLETLERİ KONUŞTUK

Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nün, Sabahat Akkiraz ile hiçbir şekilde anlaşma yapılmadığı şeklindeki iddiasına ise sanatçının kardeşi ve basın danışmanı Hasan Akkiraz yanıt verdi.

Akkiraz, festivalin organizasyon işlerini yürüten Hilal Doğançay'la yazışmalarının bunun ispatı olduğunu söyledi. Akkiraz ve Doğanay arasındaki yazışmalarda ise Hilal Doğanay'ın 'Gelecek kişilerin toplam sayısı ve isim soyad bilgileri gerekli, ayrıca sizinle konuşmuştuk eğer konser günü gelmek isterseniz sabah saat 6.45'te Sabiha Gökçen'den kalkan uçak var. THY ise saat 12.30'da. Not: Arzu ederseniz konserden 1 gün önce gelebilirsiniz' sözleri dikkat çekiyor.