BIST 10.275
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.458,49
HABER /  GÜNCEL

Altan'ın hedefinde bu kez Gandi var

Başbakan Erdoğan'ı sert dille eleştiren Taraf yazarı Altan'ın hedefinde bu kez Kılıçdaroğlu var

Abone ol

Başbakan Erdoğan’a yönelik sert yazılarıyla büyük tartışmalara neden olan Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan’ın hedefinde bu kez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu var.

CHP liderinin “Ergenekon’a üye olacağım” sözlerini yerden yere vuran Altan, “Kılıçdaroğlu'nun "üye olması" Ergenekon'u kurtarmaz... Ama AKP'ye büyük bir seçim başarısı ve "demokrasi kahramanı bir lider"e sahip olma ayrıcalığı bağışlar” dedi.

Altan'a göre “Kılıçdaroğlu "ölüme" sarıldıkça, Erdoğan "hayatı ve yaşamayı" temsil ediyor. Bu durumda Erdoğan'ın yaptığı yanlışlar da önemsizleşiyor.

Konuşma başlıklı yazısında Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sıralamaya devam eden Altan, önce Kılıçdaroğlu’na “Erdoğan’ın bir anda yeniden "demokrasi kahramanına" dönüşmesine neden olduğu için” kutladı.

Başbakan Erdoğan’ın "Nerede Ergenekon, gösterin ben de üye olacağım" diyen Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına verdiği yanıtı “unutulmaz” olarak nitelendiren Altan yazısında CHP’yi şöyle eleştirdi:

“Bir Erdoğan'a bakın, bir Kılıçdaroğlu'na... Bunların hangisi muhalif? Devletin işlediği suçların arkasında bulunan Ergenekon'a "üye olmak" isteyen Kılıçdaroğlu mu? Yoksa bu suçların üstüne giden, suikastlara uğrayanlara sahip çıkan Erdoğan mı?

Kılıçdaroğlu da, CHP yönetimi de hiç anlamıyor... Kim devletin suçlarına karşı çıkarsa, milletin muhalefetiyle denk düşer ve seçimi kazanır. Erdoğan da kazanacak.

Ergenekon'a üye olmak isteyen bir partiyle, Danıştay cinayetine, Çorum'da, Sivas'ta, Kahramanmaraş'ta, Gazi'de yaşananlara karşı çıkan, Diyarbakır'da öldürülenleri hatırlatan bir parti arasında seçim yapmak zorunda kaldığınızda kimi seçersiniz?

Kılıçdaroğlu, Ergenekonculuğuyla sadece Erdoğan'ı "kahramanlaştırmıyor", aynı zamanda gerçek bir muhalefetin de önünü kesiyor. CHP, cinayetler işleyen bir çeteyi sahiplenince, insanlar korkudan Erdoğan'a ve AKP'ye sığınıyor.

ERDOĞAN’IN HATALARI ÖNEMSİZLEŞİYOR

Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Altan CHP liderinin açıklamalarının bu eleştirilerin önemsizleşmesine neden olduğu için tepki gösteriyor. Altan şöyle devam ediyor:

“Kılıçdaroğlu "ölüme" sarıldıkça, Erdoğan "hayatı ve yaşamayı" temsil ediyor. Bu ülkede yaşananları hatırlayan aklı başındaki her insan, yeniden faili meçhullerin yolunu açacak Ergenekon'a destek olan bir parti karşısında AKP'ye sığınıyor. İş, ölümle yaşam çatışmasına dönünce de diğer sorunlar gündemden düşüyor. Erdoğan'a yönelik her eleştiriniz, ne kadar haklı olursanız olun etkisini kaybediyor; Ergenekon heyulasını yeniden dirilteceğini açıkça söyleyen bir parti varken, kim AKP'nin Avrupa politikasına, demokrasiyi bir türlü kurumsallaştırmamasına aldırır ki? Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı kahramanlaştırırken, gerçek bir muhalefetin sesini de kısıyor, eleştirileri anlamsızlaştırıyor.
Karşısında bu CHP olduğu sürece Erdoğan sadece Ergenekon'a karşı çıkarak daha uzun yıllar hiçbir gerçek eleştiriyle karşılaşmadan bu ülkeyi yönetir.

CHP'nin ve yandaşlarının Ergenekon'u böylesine sahiplenmesinin, AKP'yi ve Erdoğan'ı bir sığınak haline getirdiğini anlamıyor musunuz? Kılıçdaroğlu'nun "üye olması" Ergenekon'u kurtarmaz... Ama AKP'ye büyük bir seçim başarısı ve "demokrasi kahramanı bir lider"e sahip olma ayrıcalığı bağışlar. AKP'ye yönelik ciddi eleştiriler de boşlukta yok olur gider.