BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den son dakika Brunson açıklaması

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, rahip Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili konuştu. Çelik, "Türkiye dayatmalara teslim olmamıştır. Dayatmalar karşısında serbest kaldı eleştirisi temelsiz" dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana'da gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Çelik, şunları söyledi:

DAYATMALARA PRİM VERMEMİŞTİR
"Bu safhada yargısal akış tamamlandı ama diğer aşamalar devam edecek. Ortaya çıkan eleştirelerin ortak noktası nedir? 'Bir dayatma söz konusu olduğu ve bu dayatma neticesinde serbest bırakıldığı' şeklindedir. Bu sürecin iyi takip edilmemesinden kaynaklanan bir yaklaşım.
Tüm bu dayatmalara, tehditlere, haddini aşan tüm ifadelere karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı buna prim vermemiştir."

DIŞARIYLA BİRLİKTE SAF TUTUYORLAR
Brunson kararı sonrası muhalefetin hükümeti sorumlu tutan açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "Türkiye'de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin belli kesimleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak yerine derhal dışarıyla birlikte saf tutuyorlar." dedi.