BIST 10.121
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

AK Partiden medya modeli

AK Pari yeni medya projelerini tek tek anlattı. Bakın nasıl bir medya modeli olcak?

Abone ol

AKP’nin medya ve tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, partinin yeni dönemdeki stratejisini Akşam'a anlattı. Yeni hükümet döneminde ise sosyal istikrar üzerinde durulacağını, medyanın da bunun bir parçası olacağını söyledi.

Sözen, Kore, Çin, Tayvan örneğini vererek, bu ülkelerin 1960’lı yıllarda yaptığı sosyal kalkınma hamlesinde medyaya büyük rol verildiğini “Eğlenme değil çalışma kültürünü esas alan” programların öne çıkarıldığını ifade etti. Sözen, yeni stratejinin anahtarlarını şöyle özetledi:

SOSYAL RESTORASYON : Yeni dönemde önceliğimiz sosyal restorasyon olacak. Sosyal refah, gelirin eşit dağılımı ve finansal kapitalin sosyal kapitale dönüştürülmesi üzerinde duracağız. Çalışmanın bir erdem olduğunu, çalışarak para kazanmanın güzel olduğunu, çalışma ahlakının dikkate alınması gerektiğini insanlara anlatmak, televizyonlardaki televole kültürünü ortadan kaldırmak gerekiyor. Şu anda insanlara sadece eğlenerek vakit geçirmeyi kanalize eden programlar var. Hayvan belgeselleri yanında insan özneli belgeseller de olmalı. RTÜK Yasası buna göre dizayn edilebilir.

SOSYAL SERMAYE: Merkezde biriken kapitalin sosyal sermayeye dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun için de işadamlarının sahip olduğu kapitali sosyal hayata aktarmasını teşvik edeceğiz. Üniversite, okul, eğitim yuvaları açmalarını istiyoruz. Toplumsal bölüşüm şu anda zayıf. Bunu güçlendireceğiz.

TARIMSAL DEĞER: Sosyal istikrarı yaygınlaştırmak için kitlelere tarımın da bir değer olduğu mesajını vereceğiz. Çünkü Türkiye’de kırsalın değer sistemini yadırgayan bir kitle var. Biz tarımsal uğraşının değer olduğunu anlatacağız.