BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den kritik Sinop açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Marmara Üniversitesi'nde katıldığı toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Marmara Üniversitesi'nde "Hükümet Sistemi Arayışları ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katıldı. Bozdağ, konferans sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk, İnönü ve Menderes döneminde fiili başkanlık sistemi olduğunu belirterek "Uygulamada ABD başkanlık sisteminden daha güçlü bir sistem. Obama’nın zavallı bir durumu var. Ne için parlamentoda hiçbir etkisi yok" diye konuştu.

Sinop'taki olaylarla ilgili soruya cevap veren Bekir Bozdağ, "Sinop halkının büyük bölümü bu yaşanan olaylardan üzüntü duymuştur. Bundan fevkalede üzüldük. Umarım bundan sorumlu partiler de tabanlarına gerekli uyarıları yapar. Görüşlerin söylenmesinden kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Türkiye'de her milletvekili, Türkiye'nin her iline gidebilmeli ve görüşünü ifade edebilmeli. Fikir sahibi olmayanlar kendisini taşla ifade ediyor" diye konuştu.

OBAMA ZAVALLI BİR DURUMDA

Başkanlık sistemiyle ilgili soruya da cevap veren Bozdağ, "Biz başkanlık sistemini savunuyoruz. Başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olacağını söylüyoruz. Atatürk ve İnönü döneminde ne dedilerse hükümet onu uygulamıştır. Menderes döneminde de Sayın Bayar temsili bir noktada durmuştur. Adı öyle olmayabilir ama fiilen başkanlık dönemidir. Uygulama, ABD başkanlık sisteminden daha güçlü bir sistem. Obama’nın zavallı bir durumu var. Ne için, parlamentoda hiçbir etkisi yok ama Atatürk, İnönü, Menderes döneminde hem yasama hem yürütme elindedir. ABD Başkanlık sisteminden daha ileridir" dedi.