BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  DÜNYA

AK Parti’de dershane toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti genel merkezinde AK Partili vekillerle biraraya geldi. Toplantının gündeminde dershanelerin dönüştürülm...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti genel merkezinde AK Partili vekillerle biraraya geldi. Toplantının gündeminde dershanelerin dönüştürülmesi bulunuyor.
Parti genel merkezinde AK Partili vekillerle biraraya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüştürülmesine ilişkin bir toplantı gerçekleştiriyor. Toplantıda vekillerle görüş alışverişinde bulunularak, dershanelerin dönüştürülmesi noktasında yapılacaklar vekillere anlatılacak. Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Fikri Işık, "Milletvekillerimiz kafalarındaki bütün soruları Sayın Bakanımıza soracaklar. Eminim ki buradan çıkarken herkes mutlu olacak. Dershanelerin dönüşüm sürecini konuşuyoruz. Bu noktada Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar milletvekillerimize tüm detaylarıyla anlatılacak. Salı günkü toplantıda zaman baskısı çok fazla olunca çok kısa bir sürede Sayın Bakanın bu kadar geniş bir çalışmayı sunması zaten mümkün değildi. Bugün bu noktada zaman baskısı olmadan güzel bir görüşme yapacak" dedi.

"ZAMAN’IN İLK GÜNKÜ TASLAK DEDİĞİ..."
Eleştiriler üzerine taslağın değiştiği iddialarına ilişkin olarak ise Işık, "Şu anda eleştirilerden Zaman Gazetesi’nin ilk günkü taslak dediği kabul edilemeyen öneri ise o zaten hiç gündeme alınmamıştı ve zaten bir yasama süreci yaşayacağız. Bu süreçte önce Bakanlar Kurulu’na bir taslak gelecek. Bakanlar Kurulu bunu özellikle değerlendirecek. Bakanlar Kurulu ’Evet bu taslak yeterlidir, bunu kanun tasarına dönüştürelim’ derse o zaman Meclis’e kanun tasarısı olarak gelecek. Meclis’te makul bir süre içinde komisyona gelecek ve ondan sonra Genel Kurul’a gelecek. Bu süreçler yaşanmadan her şeyi oldu bitti gibi sunmak veya yansıtmak hakkaniyete uymaz. 4+4+4’te biz bunu yaşadık. Tam bir yasama süreci yaşandı. Aslında dershanelerin dönüşümü olayın küçük bir parçası. Türkiye’nin sınav sisteminde önemli bir dönüşüm olacak. Bu dönüşümün en sağlıklı şekilde oluşması için önemli bir tartışma zemini olacak. Sürecin herkesin içine sinecek bir süreç olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)