BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

AK Partide büyük kıyım

AK Parti seçimi kaybeden illerde kıyıma başladı. İlk olarak Karadeniz gözden çıkarıldı. İl ve 17 ilçe teşkilatı görevden alındı.

Abone ol

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda toplanan AKP MKYK Toplantısı’nda 29 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel seçimi tüm boyutlarıyla değerlendirildi.

AKP Genel Merkezi tarafından toplantı sonunda yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi:

“İç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, 29 Mart İdareler Genel Seçimi tüm boyutlarıyla ele alındı. MKYK üyelerinin görüş bildirmelerinin yanı sıra geleceğe yönelik tavsiye ve teklifleri değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca Mardin'de yaşanan katliama ilişkin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kurul üyelerine bilgi verdiği belirtildi.NTV'nin duyurduğu son dakika anonsuna göre AK  Parti Sinop İli ve 17 İlçe yönetiminin görevden alındı.

SİNOP BÜYÜK ŞOK YAŞIYOR

29 Mart seçimlerinde belediye başkanlığının CHP'ye kaptırılması üzerine Genel Merkez tarafından tepkileri üzerine çeken AKP il ve merkez ilçe yönetimi ile Durağan, Boyabat, Gerze ve Türkeli ilçe yönetimleri şok bir kararla görevinden alındı.

Sinop AKP İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, “Partinin verdiği karardan haberim yok. Televizyondan izledim. Partim bana görev verdiği gibi görevden de alabilir. Karara saygı duyuyorum. Herhangi bir yorum yapamam” dedi.

Televizyondan son dakika olarak duyurulan haber kentte büyük yankı buldu. Bazı partililer AKP il teşkilatını arayarak konu ile ilgili bilgi almak istedi. Parti telefonu kitlendi. Bu arada, Durağan İlçe Başkanı Mustafa Özlü, Boyabat İlçe Başkanı Nuri Kara, Gerze İlçe Başkanı Ertuğrul Asut ve Türkeli İlçe Başkanı Turgut Aslan ve yönetimleri de haber üzerine büyük şok yaşayarak İl Başkanı Üçüncüoğlu gibi kendilerine intikal eden bir bilginin olmadığını belirtti.