BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti yüzünden helak mı olacağız? Cemaate ters köşe

AK Parti'ye seçimlerde destek verildiği için ülkenin başına felaketler mi geliyor? Star yazarı Kiras, cemaati kendi düşünce yapısıyla vurdu.

Abone ol

Yazar İbrahim Kiras, Allah'ın yanlışları cezalandırmak istese önce cemaatten başlayabileceğini yazdı.

Çiftçiyi vuran don, Soma'daki maden faciası ve son olarak 6.5 büyüklüğündeki deprem. Türkiye AK Parti yüzünden helak mı olacak? 

AK Parti'nin 17 ve 25 Aralık'ta darbe girişiminde bulunmakla suçladığı cemaat, felaketleri iktidara bağlıyor.

Hafta sonu meydana gelen deprem sonrası "bu daha başlangıç" tweetin atan Baransu ve "İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin? Allah'ım" ayetini paylaşan Emre Uslu, tepki çekmişti. 

ALLAH ŞİNTOİSTLERDEN RAZI MI?

Tartışmalara katılan Star si yazarı , "İçimizdeki beyinsizler yüzünden" başlıklı yazısında cemaatin düşünce yapısını işte bu sözlerle eleştirdi:

(...)Bir de şu var: Japonya’daki diyelim 9 şiddetinde bir depremde ölen kimse yokken Türkiye’de 7 şiddetindeki depremde yüzlerce kişi hayatını kaybediyorsa bundan Allah’ın Şintoist Japonlardan razı olduğu, buna mukabil Müslüman Türklere kızgın olduğu sonucu çıkmaz, depreme uygun inşaat yapmak gereği çıkar."

KÖTÜLER HELAK OLDU

Kiras, toplumda bazılarının spesifik günahları yüzünden masum insanların cezalandırılmalarını “ilahi adalet” kavramına uygun olmadığını yazdı.

Zalimlerin kötülükleri yüzünden masumların cezalandırılmadığını ifade eden yazar, Nuh tufanı ve Lut kavminde iyilerin kurtulduğunu kötülerin ise helak olduğuna dikkat çekti. 

Bir an için cemaatin bakış açısıyla olaylara bakan Kiras, toplumda affedilmez derecesinde yanlışlık yapanlar karşısında "Allah'ın hesabı ahirete bırakmayarak dünyada, hem de kurunun yanında yaşı da yakmak pahasına ceza vermek istese ne olurdu?" sorusunu soruyor.

BİLGASAYARLARA DÖKÜMAN YERLEŞTİRİP TASFİYE OPERASYONLARI YAPAN

Yazar daha sonra cemaatin 'günahlarını' birbiri ardına sıralıyor:

"Bu durumda “tek suçu” ülkeyi yöneten partinin icraatını beğenip oy vermek olan masum maden işçileriyle mi başlardı cezalandırma işine?

Yoksa daha polis okullarının sınav sorularını çalmaktan başlayarak kendi elemanlarının emniyet teşkilatını ele geçirmesi için kendilerinden olmayanların hakkını gasp eden... Ele geçirdikleri emniyet veya yargı gücünün imkânlarını toplum adına değil kendi zümrevi çıkarları adına kullanarak birtakım insanların evlerine silah, bilgisayarlarına doküman yerleştirip tasfiye operasyonları yapan... 

SAHTE KANITLARLA HAPİSHANELERE DOLDURAN

Cemaatleri aleyhine kitap yazan kişileri yine uyduruk suçlamalar ve sahte kanıtlarla hapishanelere dolduran... Düşman veya rakip gördükleri kişilerin yatak odalarına kamera yerleştirip mahrem görüntülerini elde ederek siyasi ve ticari şantaj için kullanan... Kendi devletlerinin milli sırlarını ele geçirip yabancı güçlere servis eden... Dahası bütün bu işleri Allah adına yaptıklarını ileri sürerek aralarına aldıkları tertemiz insanları aldatıp inançlarını istismar eden bir topluluğun mu üzerine ateş yağdırırdı?"