BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  MEDYA

AK Parti yine birinci oldu siz niye seviniyorsunuz?

Yeni Şafak'ın tepesindeki isim İbrahim Karagül 2015 genel seçim sonuçlarını değerlendirdi, muhalefete çattı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "AK Parti yine birinci oldu, siz niye seviniyorsunuz?" diye yazdı.

Bir önceki genel seçime göre AK Parti'nin ciddi oy kaybetiği seçimleri bugünkü yazısında değerlendiren Karagül, muhalefetin zafer anlayışını eleştirdi.

"Kendisinden sonra gelen ilk partiye yüzde 16 fark atmış bir parti var" diyen Karagül, "Kazanan partiyi cezalandıran seçim sisteminin azizliğine uğrasa da, bu bir zaferdir." yorumunda bulunda.

BİR KAÇ PUAN OYU DÜŞTÜ DİYE SEVİNİYORLAR

AK Parti'nin ana akım gücü olmaya devam ettiğini yazan Karagül, muhalefet partilerini yazısında böyle eleştirdi:

Yüzde on üç oy alan partinin zafer konuşması yapması, oy kaybeden CHP liderinin birinci parti olmuşçasına nutuklar atması yaptığı bir seçim sonucu konuşuyoruz. Onlar hiçbir zaman AK Parti'yi geçemeyecek, sadece bir kaç puan oyu düştü diye seviniyorlar. Siyasetteki tek lüksleri bu. Zafer anlayışları bu. AK Parti'nin olmadığı hiç bir siyasi arayış mümkün değildir. Türkiye'de ezici bir çoğunluk Ak Parti'yi terci etmiş, ona yine iktidar misyonu vermiştir. 

AYDIN DOĞAN SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPTI

Aydın Doğan ve ait olduğu çevrenin çok ciddi bir siyaset mühendisliğine imza attığını savunan yazar, yazısına şöyle devam etti:

"Belki bu seçimlerin en çok tartışılması gereken tarafı burası olacak. Türkiye'nin siyasi karakteri üzerinde derin etkileri olan bir projeydi bu. HDP üzerinden bir statükocu yapı üretmeye çalıştılar. Daha önce Türk ulusalcılığı üzerinden yürütülen iktidar oyunu bu sefer Kürt milliyetçiliği üzerinden yürütüldü. Bu da, HDP siyasi aklının ciddi anlamda bu iktidar kurucularının inisiyatifine geçtiğine işaret ediyor."