BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanına yönelik sözleri için "insanlık suçudur" açıklamasında bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanına yönelik sözlerine ilişkin, "Eleştiri kapsamında değerlendirilmesi söz konusu değildir, dünyanın her yerinde insanlık suçudur." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Çelik'e, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'nı hedef alan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri soruldu. Söylenenlerin eleştiri bağlamında değerlendirilemeyeceğini belirten Çelik, "Eleştirilerin hepsinin başımızın üstünde yeri var. Bu eleştirilerin üzerinde çalışıyoruz, haklı yönlerine bakıyoruz. Muhalif bakışların eleştirilerinden sonuçlar çıkaran bir partiyiz. Ancak bu ifadelerin eleştiri kapsamında değerlendirilmesi söz konusu değildir, dünyanın her yerinde insanlık suçudur." dedi.



METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ?

Metin Akpınar, katıldığı bir televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir, ama bize yazık olur, biz harap oluruz."