BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı ile ilçe adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım oldu.

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı resmen açıklandı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayının Binali Yıldırım olduğunu duyurdu. Yıldırım'ın toplantıda duygu dolu anlar yaşaması dikkatlerden kaçmazken, ''Benim bu şehre daha fazla hizmet borcum var." demesi de büyük alkış aldı.

Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak üzere sahneye çıktı. Erdoğan adayların isimlerini alfabetik sıraya göre açıklayıp sahneye çağırdı.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇE ADAYLARI LİSTESİ

Adalar: Özlem Öztekin Vural
Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı
Ataşehir: İsmail Erdem
Avcılar: İbrahim Ulusoy
Bağcılar: Lokman Çağrıcı
Bahçelievler: Hakan Bahadır
Bakırköy: Mehmet Umur
Başakşehir: Yasin Kartoğlu
Bayrampaşa: Atila Aydıner
Beykoz: Murat Aydın
Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık
Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız
Büyükçekmece: Mevlüt Uysal
Çatalca: Mesut Üner
Çekmeköy: Ahmet Poyraz
Esenler: Mehmet Tevfik Göksu
Esenyurt: Azmi Ekinci
Eyüpsultan: Deniz Köken
Fatih: Ergün Turan
Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta
Güngören: Bünyamin Demir
Kadıköy: Özgün Özkan Yavuz
Kağıthane: Mevlüt Öztekin
Kartal: Ebubekin Taşyürek
Küçükçekmece: Temel Karadeniz
Pendik: Ahmet Cin
Sancaktepe: Şeyma Döğücü
Sarıyer: Salih Bayraktar
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin
Sultangazi: Abdurrahman Dursun
Şile: İlhan Ocaklı
Tuzla: Şadi Yazıcı
Şişli: Nihal Yıldırım
Ümraniye: İsmet Yıldırım
Üsküdar: Hilmi Türkmen
Zeytinburnu: Ömer Arısoy

3 İLÇEDE MHP ADAYI DESTEKLENECEK
Beşiktaş: Serkan Toperi
Maltepe: Ahmet Baykan
Silivri: Volkan Yılmaz

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ADAYI BİNALİ YILDIRIM
Erdoğan, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın tanıtım filmini anons etti. Bu sırada Yıldırım'ın gözlerinin dolduğu gözlendi. Erdoğan, "En güzide, kıdemli, tecrübeli, pratik, icraatçı bir ismi aday olarak gösterdik. İstanbul buna layık." dedi.

GÖZLERİ DOLDU

ADAY GÖSTERİLEN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMALAR: BU ŞEHRE DAHA FAZLA HİZMET BORCUM VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonunda, düzenlenen AK Parti'nin, 31 Mart Yerel Seçimleri İstanbul Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programı'nda konuşan Yıldırım, sözlerine, "Çiceği altın yıldız, suyu telli, pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Fatih'in fethettiği İstanbul, Sinan'ın süslediği İstanbul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtardığı İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağa kaldırdığı İstanbul... Mevlama şükürler olsun yeniden birlikteyiz. Yeniden beraberiz." diyerek başladı.

Yıldırım, "Evet, 'Topal Dursun'un ve Bahar Hanımın oğlu Binali... Babam beni okuyayım diye İstanbul'a yolladı, Kasımpaşa'ya. Çok çalıştım. Burada ortaokulu, lise, üniversite okudum, meslek sahibi oldum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum. Rabbim, bana bu büyük millet için İstanbul'da çalışmayı nasip etti." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un denizine aşık olduğunu ifade eden Yıldırım, Kasımpaşa'da büyüdüğünü, denizcilik tahsili yaptığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İDO Genel Müdürü olarak ekibinden yer alma şerefine nail olduğunu aktardı.

Yıldırım, İstanbul'un insanıyla Boğaz'ı kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdıklarını ifade ederek, "Eğer bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa Rabbim'e binlerce şükrediyorum. Bakanlığımda, Başbakanlığımda, Cumhurbaşkanımızla, liderimizle, İstanbul için, Türkiye için çok çalıştık. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı hepsine başladık, teker teker açıldılar. Allah'ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık." şeklinde konuştu. 

HER İSTANBULLUNUN BAŞKANI OLACAĞIM
"İstanbul'a hizmet biter mi? İstanbulluya hizmet biter mi?" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bitmez. Benim bu şehre, bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini, dirlik, düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelerime, yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepinize borcum var. Aday arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla beraber, şimdi bu borcu ödemeye geliyorum inşallah. Buraya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından geliyorum. Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, 15 Temmuz'da hainlerin alçak FETÖ'cülerin terör örgütlerinin sallayıp, yıkamadığı, Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren Gazi Meclis'ten... Orada 81 ilden milletvekili var. Her partiden, her siyasi görüşten. Ben hepsinin başkanı oldum. Burada her İstanbullunun başkanı olacağım. Kadıköy'ün de sorunlarını çözeceğim, Sultanbeyli'nin de sorunlarını çözeceğim. Pendikliye de hesap vereceğim, Beşiktaşlıya da hesap vereceğim. Üsküdar'ın da derdi benim derdim, Bakırköy'ün de derdi benim derdim. Beyoğlu'nun isteği benim için talimat, Sarıyer'inki de aynı şekilde benim için emir. Çok çalışacağız, çok işler yapacağız. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye'nin başkentinden, Napolyon'un dediği gibi; dünya başkentine geliyorum." 

İSTANBUL'A HİZMET TÜRKİYE'YE HİZMETTİR
AK Parti'nin İstanbul Büşükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Kayı köyünden gelen o Binali'ye bağrını açıyor musun İstanbul?" diye sorarak, "Size söz veriyorum, ben de o ortaokullu Binali gibi çok çalışacağım, İstanbul'a hizmet edeceğim. Allah şahidim olsun İstanbul'a hizmet, Türkiye'ye hizmettir, İstanbul'a hizmet hakka hizmettir." dedi.
Yıldırım, bugün bu tanıtımda İstanbul'un sorunlarını, projelerini, hedeflerini anlatmayacağını, bunu önümüzdeki günlerde kapsamlı şekilde İstanbullularla paylaşacağını ifade etti.

Bu vesileyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisine duyduğu güven için teşekkür eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Parti teşkilatıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'nın mimarlarından, 'Önce ülkem ve milletim' diyen Devlet Bahçeli'ye ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizin müjdesine mazhar olmuş bu şehrin güzel insanlarına, bana hizmet fırsatını tekrar verdikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İstanbullu hemşehrilerimizle projelerimizi kapsamlı şekilde konuşacağız."



Erdoğan isimleri açıklamadan önce konuşma yaptı. Eleştiri oklarını CHP'ye yönelten Erdoğan, şunları söyledi:

DEPREM VE CHP İSTANBUL'A EN BÜYÜK TEHDİT
Havası kirden solunmaz. Haliç'i kokudan yanına varılmaz hale gelir. Mesela insanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne mahrum, mağdur, ne umutsuz yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etmenin çabası içinde olduk. 1994'te İstanbul'un yönetimini devraldığımızda karşımızda öyle ihmal edilmiş, öyle örselenmiş, öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki kelimenin tam anlamıyla yüreğimiz cız etti. Ama ne diyor şair, 'Kazara bir sapan taşı bir altın kaseye değse, ne kıymeti artar taşın, ne kıymetten düşer kase.' Biz de bu inançla, hemen kolları sıvadık. Ekibimizle İstanbul'u hak ettiği hizmetlere kavuşturmak için çalışmaya başladık. Bu süreçte gördük ki İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyahi tehdit CHP zihniyetidir.

CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmış, vakit kaybetmiştir. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında hiçbir vatandaşımız, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için 24 senedir o zihniyeti Büyükşehire yaklaştırmadı.

MİLLETİMİZ BUNLARI CİĞERİNE KADAR TANIYOR
Her seçim döneminde kılıktan kılığa şekilden şekile giriyorlar.Bir gün bakıyorsunuz çarşaflı kadınlara rozet takıyor. Bir başka gün müftünün karısı kılığında bir mensuplarıyla tüm insanlara hakaret ediyor. Bir gün bölücü örgütün güdümündeki partiyle el sıkıyorlar, ertesi gün tam tersi görüşleri savunan bir başka partiye göz kırpıyorlar. Velhasıl, her seçim döneminde kılıktan kılığa, şekilden şekle giriyorlar. Transferden transformasyona her türlü siyasi oyun bunlarda mübahtır. Tek bir hedefleri var AK Parti'nin önünü kesmek, şahsıma verebilecekleri her zararı vermek, bunun için kendilerini, siyasi duruşlarını inkar dahil, çeviremeyecekleri numara yok. Halbuki boşu boşuna uğraşıyorlar çünkü milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor. Milletimiz bunların tıynetini çok iyi biliyor.

MİLLETİMİZ CHP'Yİ SESİNDEN TANIR
Kargayı biz sesinden tanırız, istediği kadar adını değiştirsin. CHP adını da kılığını da değiştirse, söylemini de değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır. Darbelere, cuntalara verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmalarından tanır. İnancına, kültürüne, tarihine olan husumetinden tanır. Terör örgütleriyle olan 'al takke ver külah' ilişkisinden tanır. Ülkesini yurt dışına şikayet edip bu şekilde içeride siyasi rant peşinden koşmasından tanır. Cumhurbaşkanı adayı dahi olmaya cesaret edemeyen genel başkanından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden, il başkanlarından, belediye başkanlarından tanır. Lafa gelince demokrat, özündeyse ya simsiyah ya kıpkızıl faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle, darbeyle tehdit eden o bed sesinden tanır. Bakın sahip çıkıyor. Niye? Al birini vur öbürüne. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın, hangi kılığa girerse girsin, milletimiz onu tanır ve hak ettiği yere yerleştirir. Çünkü bizim milletimiz feraset ve basiret sahibidir. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur.

"KİMSE AK PARTİ'YE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL"
CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın milletimiz onu tanır bilir ve hak ettiği yere yerleştirir. Milletimiz için İstanbul'u CHP'ye teslim etmek demek dikeni sulamaktır. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için teşkilatımızla adaylarımızla birlikte çok çalışmak zorundayız. Kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Her şeyden önce tevazu, samimiyet ve gayrete çok dikkat edeceğiz. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği ile yapacağız.

TEVAZU SAMİMİYET GAYRET
Her şeyden önce bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet, gayret... Ve biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik ve gönül belediyeciliğini yapacağız. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek, oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa bilsin ki yanlış yerdedir. Şimdi sesleniyorum, İstanbul 31 Mart'ta bu şehirde gönlüne girmediğimiz tek bir hemşehrimizi bırakmamaya hazır mısın? İstanbul 31 Mart'a kadar şu Şehr-i İstanbul'da kapısını çalmadık ev, iş yeri, hatırını sormadık insan bırakmamaya hazır mısın? İstanbul Büyükşehir ile birlikte, 39 ilçenin tamamını da AK Parti'nin eser siyaseti ile buluşturmaya hazır mısın? Ana kademesiyle, kadın, gençlik kollarıyla bu süreci inşallah başarılı kılacağız. Rabbim şu güzel manzarayı, 31 Mart akşamı da yaşamayı nasip etsin diyorum.