BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ailesi Öcalan'ı dört aydır görmüyor

PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile dört aydır görüş yapamadıklarını açıkladı. Bayram görüşü için cumayı bekliyorlar.

Abone ol

İmralı'da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sadece avukatlarıyla değil ailesiyle de görüştürülmediği ortaya çıktı. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan "4 aydır görüşmek için yaptığımız tüm başvurular reddedildi. Pazartesi bayram nedeniyle görüşmek istedik, reddettiler. Cuma için yaptığımız başvurunun yanıtını bekliyoruz" dedi.

Abdullah Öcalan'ın Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yaşayan kardeşi Mehmet Öcalan, görüş yasağının sadece avukatlarına değil kendilerine de uygulandığını söyledi. Taraf gazetesine konuşan Öcalan şunları söyledi:

CUMA GÜNÜ İÇİN BAŞVURDUK

"Bu görüşme yasağı yeni değil aslında. Biz 11 yıldır çeşitle nedenlerle engellendik. Ya görüştürülmedik, ya görüşlerimiz kısa kesildi. Bunlar hep keyfi gerekçelerle engelleniyor üstelik.Biz bunları yıllardır Adalet Bakanlığı'na şikayet ettik ama hiç bir sonuç çıkmadı. Bu kez de aynı şeyler oluyor. Yaklaşık dört aydır görüşemiyoruz yine. Bu bayramda görüşmek için yine başvurduk. Pazartesi için yaptığımız başvuru reddedildi. Cuma günü için yaptığımız başvuruya yanıt gelmedi. Onu bekliyoruz. İnsanı bayramda bile ailesiyle görüştürmemek çok büyük haksızlık. Sağlığını merak ediyoruz. Umarız bu Cuma görüşürüz."

Mehmet Öcalan, görüşler sırasında yaşadıkları zorlukları da anlattı. Öcalan "Görüş sırasında cezaevi yetkilileri bize Kürtçe konuşmayacaksın konuşursan görüşmenizi keserim tehdidinde bulunuyor. Görüşme süremiz bir saat olmasına rağmen yarım saat görüşüyoruz. Ağabeyimle görüşmek için 24 saat yolculuk yapıp geliyorum ama görüşme yarım saat diyorlar. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.

AVUKATLARI DA KARARI BEKLİYOR

Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez müvekkilleriyle bir ayı aşkın bir süredir görüşemediklerini ve görüşme haklarının keyfi şekilde engellendiğini söyledi. Bilmez, "Müvekkilimizle bu pazartesi görüşmek için geçen Cuma günü başvurduk ancak bize koster bozuk gerekçesiyle ret cevabı verdiler. Çarşamba günü görüşmek için de başvurduk bu seferde resmi tatil var görüşemezsiniz dediler. Cuma günü (yarın) görüşmek için de başvurduk ama henüz bir cevap vermediler" dedi.