BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AİHM'den KHK ile atılan öğretmenler için son dakika karar

FETÖ zanlısı olduğu iddiası ile öğretmenlikten atılan kişiye AİHM'den yanıt geldi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) davacı öğretmene OHAL Komisyonu'nu adres gösterdi.

Abone ol

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden FETÖ üyesi olduğu gerekçesi ile KHK ile meslekten atılanlar kötü haberler var. AİHM yapılan başvuruya verdiği son dakika kararla OHAL komisyonunu adres gösterdi.

Karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunan ve KHK ile meslekten atılan bir öğretmenin başvurusu üzerine geldi. Başvuruyu yapan ise Erzurum’da bulunan 1071 Malazgirt ilköğretim okulu öğretmeni Gökhan Köksal oldu. 25 Temmuz 2016'da olağanüstü hal tedbirleri kapsamında açığa alınan Gökhan Köksal,  Eylül 2016'da, 672 sayılı KHK ile görevinden uzaklaştırıldı.

AİHM KARARI
AİHM oy birliği ile aldığı kararda, Gökhan Köksal’ın iç hukuk yollarını tüketmediğine dikkati çekerek, 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulan OHAL Komisyonu’nu adres gösterdi. AİHM'den yapılan açıklamada "OHAL İnceleme Komisyonu'na başvurun" ifadesine yer verildi.

BÜTÜN ÖĞRETMENLER İÇİN EMSAL OLDU
Karar, mahkeme gündemindeki yaklaşık 20 bin başvuru için emsal temsil ediyor.