BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  DÜNYA

Ahmet Türk son verdi

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, Batman’da iki aile arasında yaşanan kan davasını barışla noktalandırdı. <br/>Batman’...

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, Batman’da iki aile arasında yaşanan kan davasını barışla noktalandırdı.
Batman’da yaklaşık 3 ay önce Çarşı Mahallesi’nde iki akraba aile arasında arazi anlaşmasızlığı yüzünden yaşanan, 3 kişinin ölümü ve 20 kişinin de yaralandığı silahlı kavga olayıyla Gündem aileleri arasında başlayan kan davası, DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk’ün araya girmesiyle barış yemeği ile son buldu.
Diva Düğün Salonu’nda gerçekleşen barış yemeğine; Ahmet Türk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Siirt Milletvekili Selim Sadak ve kavgalı Gündem aileleri katıldı
Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla aileler barışırken, sonrasında Ahmet Türk, Kürtçe konuşma yaptı.
Türk konuşmasında, Kürtlerin kendi aralarında barışı sağlayana kadar barışın gelmeyeceğini söyledi.
Kürt halkı içinde iç acıtan bazı yaklaşımların devam ettiğini belirten Türk, “Ama bilmeliyiz ki halkımız kardeşliği, birliği için bir çalışma yapmazsak tüm Kürt halkı kardeşlik gözüyle birbirimize bakmazsak özgürlüğe kavuşamayız. Yüz yıllarca Kürt sorunu devam etti, bir türlü çözüme gidemedi. Önümüzdeki bu süreci iyi değerlendirip, Kürtler kendi özgürlüğünü dünyaya duyurmak için insanca hep talepte bulundu. Aksi bir siyasi zemininde mücadelemiz hep var olacak” ifadelerini kullandı.
(İHA)