BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk resti çekti! Bu böyle gitmez

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, vali, kaymakam ve jandarma komutanlarının köylerde iktidar partisi için toplantılar yaptığını belirtti.

Abone ol

Mardin Artuklu Belediyesi'nin mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, vali, kaymakam ve jandarma komutanlarının köylerde iktidar partisi için toplantılar yaptığını belirterek, "İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyorlar. Bu hesap sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz." dedi.

Artuklu Belediyesi, Artuklu ilçe mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya 70'e yakın mahalle muhtarlarının yanı sıra Artuklu Belediye Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Mardin Büyük şehir Belediye Eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, HDP ve DBP Mardin İl ve Artuklu İlçe Eş başkanları, HDP PM üyesi Nazım Kök ve HDP Mardin Milletvekili adayı Erol Güler katıldı.

''GENEL BAŞKANIMIZIN AVURUPA'DA VE DÜNYADA BAŞBAKANDAN DAHA FAZLA DEĞERİ VAR''

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP'nin Türkiyeyi yeni bir kaosa ve yeni bir seçime götürdüğünü söyleyerek, "Bir iktidar hırsıyla Türkiye'yi bir kaosun içerisine sürüklediler. Bugün yürütülen politika, insanları mecbur ve mahkum etmeye yöneliktir. Bu doğru değildir. Bugün uluslararası alanda mücadelemiz büyük bir saygınlık kazanmıştır. İnanın ki şimdi yurt dışına gidin, partimizin genel başkanının Avrupa'da, dünyada Başbakandan daha fazla değeri var. Bunu görmek lazım." dedi

''PARTİMİZ DEMOKRASİ AŞIĞIDIR'''

İktidarı devirebilecek tek partinin HDP olduğunu söyleyen Türk, "Bu partinin Türkiye'de ancak demokrasiyi gerçekleştirebileceğini görüyor ve ona inanıyor. Çünkü iktidarı devirebilecek tek parti HDP'dir. Ama barajın altında tutmaya çalışıyorlar. Çünkü 60-70 tane milletvekili AKP'nin hanesine yazılacak. Bugün bu tür çirkin hesaplar yapılıyor. Partimiz demokrasi aşığıdır. Demokrasi mücadelesini esas alıyoruz. Partimiz oy için hiçbir köyü veya insanı tehdit etmedi." açıklamasında bulundu.

''BU HESAP SORULACAK''

HDP'yi barajın altında bırakmak için çirkin oyunlar oynandığını söyleyen Türk, şöyle konuştu: "Şu günlerde öyle çirkin oyunlar oynanıyor ki, valisi, kaymakamı, jandarma komutanı muhtarları topluyor, köylerde toplantılar yapıyor. İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyor. Bu hesap sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz. Biz bunları çok gördük. 60'ları hatırlıyoruz, 45'leri hatırlıyoruz. 37'leri biliyoruz. Tek parti şeflik dönemindeki valilerin nasıl partilerin emrinde olduğunu biliyoruz İsmet Paşa döneminde. Daha sonra Menderes döneminde, valilerin nasıl birer il başkanları gibi davrandıklarını da çok iyi biliyoruz. Ama sonuç ne oldu? Hesap soruldu. Bugün de hesap sorulacak."