BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Taner Kışlalı anılıyor

Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 9. yılında törenlerle anıldı.

Abone ol Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 9. yılında törenlerle anıldı.

Kışlalı'nın Çayyolu'ndaki evi önünde yapılan ilk törene, Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, CHP Ankara İl Sekreteri Ali Yıldızlı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreteri Suay Karaman, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, bazı milletvekilleri ile öğrenci dernekleri üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Yıldızlı, Kışlalı'nın Türkiye'nin yaşadığı siyasal ve sosyal sorunlar üzerine düşünceler ürettiğini belirterek, ''Atatürk Devrimlerinin yılmaz savunucusu olan Kışlalı'nın bedenini yok edebilirler ama düşüncelerini edemezler. Düşüncelerini kendimize rehber olarak alacağız'' dedi.

Yıldızlı, Kışlalı'nın Türkiye'nin batıya dönük, aydınlık yüzünden korkanlar tarafından katledildiğini ifade ederek, Kışlalı'yı saygı ve sevgiyle andıklarını dile getirdi.

ADD Genel Sekreteri Karaman da Türkiye'nin son yıllarda karanlık bir sürece girdiğini öne sürerek, ''Karanlığa gidişi önleyecek olan gerçek Kemalistlerdir. Çözüm örgütlü olarak güç birliğinden geçmektedir. Böylece karanlığın üstesinden gelebiliriz'' diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay ise Kışlalı'nın kendini kampüse hapsetmemiş en iyi aydınlardan biri olduğunu belirterek, ürettiklerinin hala yol gösterici olduğunu ifade etti.

Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı da duygularını anlattığı kısa bir konuşma yaptı.

Törene katılanlar daha sonra, Çayyolu'nda Prof. Dr. Kışlalı'nın isminin verildiği parka geçerek, burada Kışlalı'nın anıtına karanfil bıraktı.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı da burada yaptığı konuşmada, Kışlalı'nın ölümüyle birlikte ailesinde yarattığı boşluğun, üniversitesinde de devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Kışlalı için Karşıyaka Mezarlığındaki kabri başında da ayrı bir tören düzenlendi.