BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan’ın programına PKK cezası!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına para cezası verdi.

Abone ol

RTÜK, Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına çıkarak PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle programa para cezası verdi.

Üst kurul bugünkü toplantısında Tahir Elçi’nin konuk olarak katıldığı ve PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediği “Tarafsız Bölge” programını görüştü. RTÜK, yayının “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

CEZA MHP'Lİ ÜYELERİN DESTEĞİ İLE ÇIKTI

Ceza MHP’li iki üyenin desteği ile çıktı.

Kanala ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde 2’sinden yüzde 5’ine kadar para cezası veriliyor.

‘ÇOK YANLIŞ BİR CEZA’

Elçi, Tarafsız Bölge canlı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Konuyla ilgili Ahmet Hakan hakkında da soruşturma açılmıştı.

RTÜK’ün kararının ardından hurriyet.com.tr’ye konuşan Ahmet Hakan, “Bu çok yanlış bir ceza. Stüdyoda, canlı yayın sırasında bir konuğun ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz. Her şeyi söyleyebilir. Önemli olan ona itiraz etmek, karşıt görüşleri de seslendirmektir. Hem ben, hem de konuklarım programda bunu yapmıştı. Bu nedenle bu çok yanlış bir ceza oldu” dedi.