BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan 'ama'lı hükümet yapmadı yazısı

Ankara'daki patlamayı kim yaptı? Ahmet Hakan bugünkü yazısında Ankara'daki kanlı terör saldırısıyla ilgili tartışmalara katıldı

Abone ol

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Ankara'daki patlamayı hükümet düzenlemedi dedi ama iktidarın son yıllarda izlediği iç ve dış politikanın saldırıya zemin hazırladığını iddia etti.

Türkiye'yi sarsan bombalı saldırı sonrası hükümet hedef tahtasında. HDP çevrelerinden 'devlet yaptı' sesleri yükseliyor. Peki olayın faili kim? Hükümet bu işin neresinde?

Tartışmalara katılan Ahmet Hakan "Ama'lı bir 'hükümet yapmadı' yazısı" başlıklı köşesinde eleştiri oklarını iktidar partisine çevirdi. İşte Davutoğlu ve kurmaylarını kızdıracak o yazı:

BU İŞİ AMA'SI VAR

"Hükümetin, iki canlı bombanın üzerine bombalı yelekleri asıp, "Hadi koçlar, istikamet Ankara Tren Garı!" dediğine ikna olmak için aklın peynir-ekmekle yenmiş olması gerekir.

Ama iş burada bitmiyor.
Bu işin bir de ama'sı var.
İşte o "ama"yı atlayamayız.

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Özellikle son üç yıldır uyguladığı dış politikayla ortada "dost" denilecek bir tane bile ülke bırakmadığı gibi en az sekiz ülkeyle savaşın eşiğine geldi. Böylece Türkiye, terör örgütlerinin antrenman sahası haline geldi. Bu açıdan seyrek bıyıklarından suçludur hükümet.

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Son beş yıldır içeride uyguladığı "cepheleştir, düşmanlaştır, oyları konsolide et, yüzde bilmem kaçı elinde tut" politikasıyla bu ülkeyi birbirinden nefret edenler ülkesi haline getirdi. Böylece Türkiye, her türlü provokasyon için enfes bir uygulama alanı olup çıktı. Bu açıdan dökülmüş saçlarından suçludur hükümet.

Evet, saldırıyı hükümet düzenlemedi ama...
Hükümet...
Derin istihbarat zaafıyla, alamadığı güvenlik önlemleriyle, vatandaşının güvenlik içinde toplanma özgürlüğünü sağlamamasıyla, önleyemediği katliamlarla... Kısacası açık başarısızlığıyla onlarca yurttaşının Ankara'nın göbeğinde katledilmesinin seyircisi oldu. Bu açıdan boyalı saçlarından suçludur hükümet.

Yazının tamamı için