BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Adalet Bakanı'na deli sorular!

Ahmet Hakan Adalet Bakanı'na 8 soru sordu. Sorularının da "deli" sorular olduğunu belirtti.

Abone ol

Hürriyet i yazarı Ahmet Hakan'dan yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "deli" sorular. Hakan, "ayakkabı kutusunun suç unsuru olup olmadığını, çeteleri sordu ve son olarak da ekledi: "Biz yargıya güvenecek miyiz, güvenemeyecek miyiz?

8 DELİ SORU

Yeni Adalet Bakanı’na sekiz deli soru
BİR: Yapılamayan ikinci yolsuzluk operasyonunda 7 kişinin mal varlığının dondurulması için alınan mahkeme kararı uygulanacak mı, uygulanmayacak mı?

HUKUK DEVLETİ DEMEYE DEVAM EDECEK MİYİZ?

İKİ: Mahkeme kararının keyfi olarak uygulanmadığı bir ülkeye “hukuk devleti” demeye devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz?

OKYANUS ÖTESİ GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR MU?

ÜÇ: Bugünkü HSYK’nın ortaya çıkması için yapılan 12 Eylül referandumunun ardından Başbakan’ın “Okyanus ötesi”ne ettiği teşekkür geçerliliğini koruyor mu, korumuyor mu?

YARGITAY İMAMI İDDİASININ ÜZERİNE GİDECEK MİSİNİZ?

DÖRT: Eski Adalet bakanlarından Mehmet Ali Şahin’in ortaya attığı “Yargıtay İmamı” iddiasının üzerine gidecek misiniz, gitmeyecek misiniz?

MAHKEME DE Mİ ÇETE?

BEŞ: “Savcı şöyle... Polis böyle...” diyorsunuz... Peki mahkemenin bakan oğulları ile genel müdür hakkında verdiği tutuklama kararı için ne diyorsunuz? Mahkeme de mi “derin çete”? Cevap verir misiniz, vermez misiniz?

AÇIK GÖRÜŞ HAKKANİYETE UYGUN MU?

ALTI: Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler, yakınlarıyla ayda bir kere açık görüş yapabilirken hayırsever işadamı Reza Bey’in, yakınlarıyla neredeyse tutuklu değilmiş gibi açık görüş yapabilmesi hakkaniyete uygun mudur, değil midir?

AYAKKABI KUTUSU GÖSTERMEK SUÇ MU?

YEDİ: Başbakan’a “ayakkabı kutusu” göstermek suç mu, değil mi? Adalet Bakanı olarak ne diyorsunuz bu işe?

YARGIYA GÜVENECEK MİYİZ?

SEKİZ: Yapılan bunca tartışmanın, bunca açıklamanın ardından biz vatandaşlara söyler misiniz: Biz bu yargıya güvenecek miyiz, güvenmeyecek miyiz?