BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan kıvırmadı Cemaat için sıraladı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Ahmet Hakan, Cemaatin kaybetme sebeplerini sıraladı. Hakan'a göre Gülen'in Pensilvanya'da oluşu izaha muhtaçtı.

Abone ol

Seçimlerden önce sıkı bir AK Parti muhalifi portresi çizen Hürriyet si yazarı Ahmet Hakan, sonuçlar gelince 'bizde tornistan olmaz' diyerek aynı noktada olduğunu ilan etti.

AK Parti'nin aldığı sonuçları değerlendirmekten uzak duran Ahmet Hakan, onun yerine Cemaatin kaybetme sebeplerini sıraladı.

Ahmet Hakan'a göre CHP ile işbirliği yapmaları, Gülen'in Persilvanya'da oluşu ve MİT'i hedef almaları Cemaatin sözünü halk nezdinde itibarsızlaştı. Hizmet hareketinin bugüne kadar yolsuzluklara göz yumup birden bu iddialarla ortaya çıkması da inandırıcı bulunmadı.

Ahmet Hakan'a göre Cemaatin kaybetmesine sebep olan 10 madde şöyle;

BİR: Dilleri İslami idi ama biraz fazla enteldi... “İslami entel” yani... Ahali ne demek istediklerini bu yüzden anlamadı.

İKİ: Fethullah Gülen’in Pensilvanya’da ikameti sorun oldu. Bu durum Başbakan Erdoğan’ın “dış komplo” iddiasının toplum tarafından satın alınmasına yol açtı.

ÜÇ: CHP ile işbirliği yapmak durumunda kaldılar. Bu hiç tutmayacak bir mayaydı... Olmazdı, olamazdı. Nitekim olmadı da...Ahmet Hakan Coşkun.png

DÖRT: Bürokraside etkileri büyük... Yetişmiş adamları var... Ancak oyu etkileyebilecek bir güce sahip değiller. Seçim sonuçları bunu gösterdi.

BEŞ: Güçlü görünmelerinin temel nedeni AK Parti ile yaptıkları koalisyondu. Koalisyon bozulunca çaptan düştüler, etkinliklerini yitirdiler.

ALTI: AK Parti ile koalisyon ortağı oldukları dönemde çok bencil davrandılar. Diğer İslami gruplara alan açmadılar. Bu nedenle hükümetle giriştikleri kavgada İslami grupların kendilerinden uzaklaşmasına yol açtılar.

YEDİ: Ölümüne destek verdikleri siyasi iktidara neden savaş açtıklarını topluma anlatamadılar.

SEKİZ: Yolsuzluk iddialarına daha önce hiç ses etmiyorlardı. Ancak birdenbire yolsuzlukları keşfettiler... Bu da iddialarının inandırıcılığını epey zedeledi.

DOKUZ: Devletin istihbarat örgütünü ve o örgütün başındaki ismi neden hedef seçtiklerini, bir dini grup olarak bunu neden mesele ettiklerini izah edemediler. Bir dini grubun MİT konusuna bu denli hayati önem atfetmesi toplumda yadırgandı.

ON: Bırakın İslami kesimi, laik kesimin bile tam olarak anlayamadığı ve anlamlandıramadığı biçimde İran’ı hedef aldılar, “Acem sorunu” tezini işlediler.

seçim sonuçları 2014.jpg