BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Altan kimdir aslen nereli? Eşi Gülnur ve çocukları

Ahmet Altan en son Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. FETÖ'den yatan Ahmet Altan kimdir aslen nerelidir? Ahmet Altan'ın bilinmeyen eşi ve çocukları hakkında merak edilenler;

Abone ol

Ankara’da 1950 yılında doğan Ahmet Altan’ın tam adı Ahmet Hüsrev Altan’dır. Geçmişte Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, FETÖ'yle olan işbirliğinden dolayı tutuklandı. Ahmet Altan ünlü yazar Çetin Altan'ın oğludur. Peki Ahmet Altan'ın eşi ve çocukları kimdir?

Ahmet Altan kendisi gibi gazeteci yazar olan Mehmet Altan'ın ağabeyi, Çetin Altan'ın da oğludur. Bir süre Robert Kolej'e devam ettikten sonra Ankara Koleji'nde eğitimini sürdüren Ahmet Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni kazandı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığı ODTÜ'den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Ahmet Altan'ın Nokta dergisinde başladığı köşe yazarlığı serüveni Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı günlük yazılarla devam etti. Halen gazetecilikle birlikte roman yazarlığına devam etmektedir.

Ahmet Altan'ın çocukları Sanem Altan ve Kerem Altan babalarının izinden girip gazeteci oldular. Kerem Altan ismi haberciliğinden çok Defne Joy Foster'ın şüpheli ölümü ile gündem oldu. Kerem Altan bu olaydan FETÖ sayesinde kurtuldu iddiaları bulunuyor.

Ahmet Altan'ın eşi Gülnur Altan oyuncu Bülent Bilgiç'in kardeşi ve gazeteci yazar Hıncal Uluç'un da dayısının kızı. Ahmet Altan karısı Gülnur Altan ile lise ikinci sınıftayken kaçarak yıldırım nikahıyla gizlice evlenmiş.

Evlilikleri zorlu geçer. 1972'de ilk çocukları Sanem Altan doğar. 1980'de de oğlu Kerem Altan dünyaya gelir. O yıl Ahmet Altan eşinden ayrılıp ayrı bir eve çıkar. O günden sonra da çift boşanmasa da evililikleri kağıt üstünre kalır.