BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad'a 'kızkardeş' darbesi

İran'da dün yapılan 9. dönem meclis seçimlerine katılan İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ı şaşırtan sonuç!

Abone ol

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr, Mahmud Ahmedinejad'ın doğduğu kent olan Garmsar'dan seçime giren, İran Devlet Başkanının kız kardeşi ve yakın müttefiki Pervin Ahmedinejad'ın seçimlerdeki muhafazakar rakibine yenildiğini duyurdu.

ekran-resmi-2012-03-03,-11.06.45-am.pngİran'da dün yapılan 9'uncu dönem meclis seçimlerinden gelen ilk sonuçlara göre, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e yakın aşırı muhafazakarlar önde gidiyor.

Seçimlere katılım oranının yüzde 67'nin üzerinde olduğu açıklandı.

Sandıktan çıkan ilk sonuçlar, İran lideri Ahmedinecad'ın ağır bir yenilgi aldığını gösteriyor.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr, Mahmud Ahmedinecad'ın kız kardeşi ve yakın müttefiki Pervin Ahmedinecad'ın dahi parlamentoya giremediğini bildirdi.

Mehr, ağabeyinin doğduğu kent olan Garmsar'dan seçime giren Pervin Ahmedinecad'ın seçimlerdeki muhafazakâr rakibine yenildiğini duyurdu.

Tahran Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapan Pervin Ahmedinecad'ın, Mahmud Ahmedinecad'ın 2009 yılında kazandığı devlet başkanlığı seçiminin ardından yapılan ilk seçimde, Ahmedinecad'ın kendi doğduğu kentten adaylığını koymasına karşın parlamentoya girememesi Ahmedinecad için büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.