BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad hangi Kürt lideri öldürdü

Avni Özgürel, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın öldürdüğü Kürt liderin ismini açıkladı.

Abone ol

TVNET’in ses getiren programlarından Habere Bakış’a konuk olan gazeteci Avni Özgürel, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’ın İranlı Kürt lider olan Abdurrahman Kasumlu’ya suikast düzenleyen ekibin içinde yer aldığını söyledi.

Veyis Ateş: Belli ki Habur’dan ders çıkartmış siyaset… Ve fakat Silvan’da yaşananlar, 1993’teki 33’er vakası gibi kimsenin üstlenmek, sahiplenmek, sorumluluk altına giremeyeceği inanılmaz bir riskli sürç de var. Herhalde asıl risk burada yatıyor. Burada ne var? Avni Özgürel buradaki riskleri nasıl sıralar?

Avni özgürel: Belki birçok insan unuttu. Hemen komşumuz burnumuzun dibindeki İran’ı örnek vereyim. Kürt siyasi hareketinin dünyadaki çok önemli bir aktörü vardı, Abdurrahman Kasumlu Kasumlu 98 Temmuz’un da yanılmıyorsam; “Viyana’da seninle barışı görüşeceğiz” diye çağrıldı. , İran Kürt hareketinin lideri, 7 dil bilen, Fransa’da eğitim görmüş, İsviçre’de Fransa’da öğretim üyeliği yapan bir entelektüel insan Kasumlu.. Yani Rusçasından Türkçesine her şeye hakim, bir süre Türkiye’de de kalmış. Viyana’da İran ajanları tarafından öldürüldü. Bir rivayet var ki; o zaman İran istihbarat örgütü Savak bünyesinde çalışan İran’ın şimdiki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejaf, bu suikastı gerçekleştiren timde görevliydi. Düşünün yani; İran’ın sabıkası fazla. İran’da Kürt hareketinin ne kadar lideri varsa sonradan Kasumlu’nun yerine gelenlerde dâhil olmak üzere hepsi zaten suikastle Berlin’ de öldürüldüler.