BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ahmedinecad ve Erdoğan'a davet yok

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, 29 Mart'ta Bağdat'ta düzenlenecek olan Arap Birliği zirvesine Arap ülkeleri dışında hiçbir ülkeyi davet etmeyeceklerini bildirdi...

Abone ol

Irak Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Maliki'nin "Arap olmayan ülkelerin Arap zirvesine davet edilmesi fikrine karşıyım. Arap olmayan ülkelerin Arap zirvesine katılması için herhangi bir gerekçe yoktur. Zirveye Uluslararası ve bölgesel örgütler davet edilecektir. Zirvenin başarılı olması için çok çaba sarfetmeliyiz" sözlerine yer verildi.

Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Arap Birliği merkezinde yaptığı açıklamada, Bağdat'ta 29 Mart'ta yapılacak Arap Zirvesine Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın davetli olmadığını söyledi.

El Arabi, Arap olan ülkeler dışında zirveye BM, İslam Konferansı Teşkilatı, Afrika Ülkeleri Örgütü ve Avrupa Birliği'nin katılacağını kaydetti.

Arap Birliği'nin 3 gün sürecek yıllık zirvesi, 1990'dan beri ilk kez Bağdat'ta düzenlenecek. Geçen yıl Bağdat'ta yapılması planlanan zirve, Ortadoğu'daki gergin durum ve Irak'taki güvenlik endişeleri nedeniyle ertelenmişti.