BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Ağrıda köylüler valilik binasını bastı

Ağrı Valiliği'nde gergin saatler. Köylüler basında çıkan bir haber üzerine valiliği bastı...

Abone ol

www.sonsayfa.com 'un özel haberine göre Ağrı'nın Tutak ilçesi Adakent Köyünde köprü olmadığı için nehri yürüyerek geçen çocukların bu durumunu yalanlayınca, kıyamet koparıldı. Halk çocuklarıyla birlikte valilik binasını gelerek 'Yalancı olan biz değil validir' diyen köylüler azgın nehir yüzünden okula gidemeyen kız çocuklarını da yanlarında getirdi.

Çoluklu çocuklu yaklaşık 40 Adakent Köylüsünün katıldığı eylemde köylüler, ' Bu valiye inanıp güvenme, sen köylüne güven' diyerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslendi. Başbakana 'köyümüze tarafsız bir heyet gönder, biz yalan söylemiyoruz o çocuklar Pazartesi ve Cuma günleri o nehirden geçiyorlar. Kaymakam doğrudur diyor vali yalanlıyor' dediler.

Valinin şimdiye kadar köylerine hiç gelmediğini söyleyen köylüler 'vali kendini kurtarmak için bizi yalanlıyor, haber mizansel değil hayatın tam gerçeğidir' dedi. Ardından polisin müdahale ettiği köylüler vali Mehmet Çetin ile görüşmek istedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Zekeriya Çoban'ın ikna etmeye çalıştığı köylüler valilik binasına alındı. Burada da seslerini yükselten köylüler, Emniyet Müdür Yardımcısına kızlarını işaret ederek 'al işte okuyamayan kızlar burada, vali nerede' diye sordular.

Okumak isteyip nehri geçemedikleri için okuyamadıklarını söyleyen yaşları 10 ile 14 arasındaki kızlar 'biz köprü olmadığı için okuyamıyoruz' dediler. Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in il dışında olduğu ve vali yardımcısı ile görüştürülmek istenen köylüler ' bizi yıllardır kandırıyorlar, karnımız bunlara tok' dediler. Vali Mehmet Çetin ile görüşmek istediklerini söyleyen köylülerin Ağrı Valiliği önündeki eylemleri devam ediyor.